Як зміниться парк Знесіння у 2019 році. Інтерактивна мапа

5945 0
У парку облаштують спортивний та дитячий майданчики, нові колиби, лавки та відремонтують одну з головних доріжок.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

На 2019 рік у парку «Знесіння» запланована низка будівництв, повідомляє прес-служба ЛМР.

Зокрема, у парку планують облаштувати спортивний комплекс, дитячий майданчик, встановити нові колиби замість старих альтанок, а також 20 нових лавок на центральній алеї, провести капітальний ремонт доріжки від вулиці Довбуша до вулиці Лісної, а також виготовити нові екологічні сходи на Чернечу гору. Загальна вартість робіт становить більше мільйона гривень. Кошти на ремонт виділили з бюджету розвитку міста. 

Спортивний майданчик розташують біля гори Степана, його вартість – 90 тисяч гривень. Дитячий майданчик буде на Чернечій горі і коштуватиме 490 тисяч гривень. На нові колиби у бюджеті передбачено 150 тисяч гривень.

«Зараз у парку, поруч озера розташовані 5 альтанок. Вони аварійні, прогнилі та старі. Ми б хотіли замінити їх на нові, адже за нашими спостереженнями у теплу пору відвідувачів парку багато, а особливо на вихідних. Люди дуже часто проводять своє дозвілля саме в альтанках, тому нам, як дирекції парку, хочеться покращити їхні умови відпочинку на природі», – каже директорка парку «Знесіння» Уляна Тарас.

Читайте також: Найщасливіші львів'яни. Як живе і про що мріє мікрорайон Знесіння

Головні ремонтні роботи заплановані на доріжці від вулиці Довбуша до вулиці Лісної.

«Цей маршрут є транзитним, тому що люди з центру проходять через парк в сторону вулиці Хмельницького і так само з вул. Лисенка ідуть в центр міста. Зараз ми проводимо експертизу. Можливо, цю доріжку покриємо бруківкою, можливо, щебнем – ми ще не вирішили», – пояснює  Уляна Тарас.

На увесь ремонт закладено 900 тисяч гривень. Також зараз погоджуються питання з Природоохоронним фондом щодо виготовлення дерев’яних сходів на Чернечу Гору. Подібні сходи встановили минулого року на Лисій горі.

ТЕГИ: Знесіння

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!