Як зміниться площа перед Оперним у Львові? Візуалізація

7134 0
У Львові вже кілька місяців активно обговорюють реконтрукцію фонтану на площі перед Оперним театром. Зараз триває робоче проектування, згідно якого – облагороджена площа: тут насадять зелені, встановлять лавочки, вбудують світлодіодні світильники в землю та забезпечать доступ до Wi-Fi. Пропонуємо переглянути, які зміни чекають на площу перед Львівською оперою за задумом архітектора Івана Юнакова.
фото: прес-служба ЛМР, portal.lviv.ua

фото: прес-служба ЛМР, portal.lviv.ua

За словами архітектора проекту Івана Юнакова, розробники площі перед Оперним театром вирішували три основні завдання. Про це він пише на своїй фейсбук-сторінці.  

 

Читайте також: У Львові буде фонтан із метеостанцією. Де саме?

Перше завдання – зробити площу сучасною і самобутньою, в контексті того, що забудовано навколо. Площа повинна підкреслювати архітектуру головного фасаду Оперного театру, адже саме театр є беззаперечним акцентом цієї площі.

Другим завданням є реактулізація фонтану. «Ми повністю змінили філософію фонтану, зробивши його «сухим», тобто без видимої чаші», – пише на своїй фейсбук-сторінці Іван Юнаков. Таким чином, за його словами, фонтан перестане бути візуальною перешкодою для тих, хто роздивлятиметься театр з іншого боку площі. У холодну пору фонтан вимикатимуть, а на його місці можна буде «поставити» ялинку чи сцену.

Читайте також: Три факти про реконтрукцію площі перед Оперою у Львові

І ще одним завдання розробників проекту стало створення нового іміджу площі. Для цього планують цілком звільнити її від атракціонів, електричних автомобілів, столиків із металевими балеринами тощо. Замість усього буде цікава площі з лавками, вбудованими в парапети зеленої зони. Планують висадити багато дерев та кущів, щоб ізолювати плошу від шуму дороги та вітру на площі також буде безкоштовний доступ до Wi-Fi із онлайн-бібліотекою.

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!