Як змінити світогляд українців: 5 тез від Адріана Сливоцького

2910 0
П`ять речей, які мають зробити українці, щоб стати успішними від Адріана Сливоцького, одного з топ-50 бізнес-мислителів світу.
Фото LvBS

Фото LvBS

Адріан Сливоцький — єдиний виходець з України, який увійшов до списку топ-50 бізнес-мислителів світу і топ-25 бізнес-консультантів. Він консультує компанії зі списку Fortune 500. Адріан Сливоцький вірить, що Україна стане могутньою державою, коли тут народяться хоча б три глобальні потужні світові бренди, пише Delo.ua.

Пропонуємо вам 5 тез Адріана Сливоцького про те, що може змінити світогляд українців.

Перш за все, кожен українець повинен вивчити англійську мову. Якщо кожен українець буде досконало володіти англійською мовою, то кожен українець почне по-іншому думати. Бо матиме відкрите вікно до цілого світу і до думок інших людей, і не лише у Європі, США, а й в Індії, Японії, Китаї. Знання англійської дозволяє формувати світогляд, який сягає далеко поза Україну.

Друга річ, яка зараз дуже важлива для України, – подолати корупцію. Для цього саме тепер є дуже добра нагода. Найважливіше викорінити корупцію зі шкіл та університетів. Якщо це зміниться — ми побачимо вибух таланту у наступному десятилітті.

Третє — здоровий розвиток підприємництва, зокрема у співпраці з закордонними партнерами. Якісна робота — це найважливіший показник вашої конкурентоспроможності на міжнародному ринку. Якщо українські компанії будуть співпрацювати з міжнародними партнерами, це змінить їхні погляди і підходи до ведення бізнесу. В Україні уже є такі підприємства, і їх більше, ніж ми думаємо. Але, водночас, їх замало, аби зрушити сегменти і мотивувати інших до переосмислення власного бачення і можливостей. Якщо зрушення станеться, то бізнес може відіграти колосальну роль у зміні суспільства. Чому? Тому що велике джерело незадоволення у суспільстві — це економічна нестабільність і брак можливостей працювати у компанії, яка спонукає мене працювати краще і дозволяє мені почуватися гідним та гордим, що я належу до цієї організації. Бізнес може найшвидше покращити добробут людей.

Ще одна річ — високоякісна вільна преса, якої колись у світі існувало набагато більше, аніж сьогодні. Вільна і якісна преса може змінити риторику в країні, може бути світлом, що допоможе викорінювати корупцію. Якісна і вільна преса — це показник здоров"я у суспільстві.

І останнє, що я додав би — покращити зв’язки із закордоном. По-перше, у секторі бізнесу (українські підприємці мають виходити на глобальний ринок), по-друге, співпраця між освітніми закладами: українські ВНЗ повинні налагодити зв’язки з університетами в Європі, США, Шанхаї. Така співпраця має дати більше точок дотику з друзями, колегами, урядовими керівниками. І чим більше ми побачимо альтернатив, тим кращу альтернативу ми виробимо для себе. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!