Коли визначиться доля аптеки на Міцкевича у Львові

1963 0
Місто сподівається, що аптека продовжить своє існування у такому вигляді, як вона є.
Фото: Катерина Джуфер

Фото: Катерина Джуфер

Долю старовинної аптеки на площі Міцкевича у Львові вирішать наступного тижня, коли до міста приїде керівник НАК «Надра України», яка є власником приміщення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Потрібно розуміти, що така велика бюрократична машина, як "Надра України", не може швидко і оперативно вирішувати такі питання. Їм потрібно отримати десятки різноманітних погоджень. Наступного тижня ми очікуємо приїзд голови компанії до Львова і сподіваємось вийти на фінальний результат», – розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

За його словами, компанія висунула десяток вимог, які місто спільно з аптекою обговорюють та шукають компроміси. Щодо збільшення орендної плати, то вона буде визначена як середня ринкова і в межах чинного законодавства.

«Діалог з компанією проходить непросто, але ми бачимо кроки з їхнього боку щодо знаходження спільної позиції. Місто висловилось чітко – аптека повинна бути збережена у тому приміщенні і в тому вигляді, у якому вона є», – зазначив заступник міського голови.

Нагадаємо, 12 липня у Львові відбулася нарада за участю представника НАК «Надра України», керівництва аптеки, управління охорони історичного середовища щодо збереження аптеки на площі Міцкевича. За результатами зустрічі, НАК «Надра України» та керівництво аптеки мають запропонувати механізм продовження функціонування у цьому приміщенні аптеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!