Яка ви писанка? Тест

4124 0
У ХІХ–ХХ ст. в Україні побутувала ціла низка технік для виготовлення великодніх писанок. У різні часи їх робили з курячих яєць, цукру, шоколаду, дерева, металу, кераміки. Тvoemisto.tv пропонує пройти тест та дізнатися, яка традиційна писанка вам найбільше підходить.

Великодні свята важко уявити без писанки. У кінці ХІХ – на початку ХХ ст. писанкарство було поширене по всій території України. За традицією розпочинали їх писати з другої половини Великоднього посту, а найбільше виготовляли у четвер і п’ятницю перед Пасхою. Займалися цим переважно жінки. Вірили, що писанка вийде гарною лише тоді, коли під час її виготовлення поруч не буде нікого стороннього, тому розписували великодні яйця переважно на самоті. Пропонуємо пройти тест, складений на основі матеріалів ethnography.org.ua, і дізнатися, яка великодня писанка вам підходить найбільше.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!