Які державні вихідні чекають на українців у 2015-му?

16132 0
Чи залишиться день солідарності трудящих у переліку українських державних вихідних і скільки днів будемо відпочивати на Трійцю? Подібні запитання цікавлять українців на початку кожного року. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 12 листопада розставив всі крапки над "і" й запропонував графік перенесення робочих днів у 2015 році. Тому тепер сміливо можна планувати поїздки в гори, подорожі чи просто домашні посиденьки.
фото: ngzt.ru

фото: ngzt.ru

Новий 2015 рік та Різдво за розпорядженням Кабміну перетворюються на канікули. Згідно із згаданим документом, вихідними стають дні з 1 по 4 та з 7 по 11 січня 2015 року. Такі канікули доведеться відпрацьовувати по суботах: 17 та 31 січня, а також 14 лютого.

Міжнародний жіночий день 8 березня в прийдешньому році випадає на неділю. Стаття 67 Кодексу законів про працю України говорить, якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Отже, для привітання жінок чоловіки матимуть три вихідних дні.

Великдень у 2015-му святкуватимо 12 квітня (це, як завжди, неділя). Аналогічно за КЗпП матимемо триденні канікули з 11 по 13 квітня. А ось 1 і 2 травня 2015 року (День солідарності трудящих) - це п'ятниця і субота. Так що з урахуванням наступних вихідних у бажаючих виїхати на природу буде цілих чотири вихідних.

Крім цього, День перемоги, 9 травня також випадає на суботу. Отримуємо три вихідних дні підряд. А от Трійця, що цьогоріч випадає на 31 травня, завжди відзначається по неділях, отже, це дає нам ще один вихідний у понеділок 1 червня.

Ще одне червневе свято - День Конституції (28 червня), святкуватимемо в неділю. Знову ж до вихідних  автоматично додається 29 червня. І, нарешті, День Незалежності (24 серпня)  у 2015-му святкуватимемо у понеділок, і тому знову отримуємо три дні відпочинку.

Щоправда, запропонований графік розрахований для працівників з 5-денним робочим тижнем. Також слід мати на увазі, що графік перенесення вихідних носить рекомендаційний характер. За законодавстовом, остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!