Які довідки і коли потрібно приносити у дитсадки: деталі

15738 0
Із 15 серпня львів’яни знову зможуть реєструвати своїх дітей для зарахування у дитячі садочки. Tvoemisto.tv дізналося у спеціаліста з питань дошкільної та початкової освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР Наталії Клочко, які саме довідки і документи мають надати батьки, аби їхню дитину прийняли до дитсадка, та які довідки необхідно приносити згодом.
фото: volynnews.com

фото: volynnews.com

Відповідно до норм чинного законодавства, для зарахування дитини у дитсадок загального розвитку необхідно надати:

- Заяву батьків або осіб, які їх замінюють.

- Медичну довідка про стан здоров’я з висновком лікаря, що дитина може відвідувати ДНЗ.

- Копію свідоцтва про народження дитини.

Звертаємо вашу увагу на те, що довідки потрібно приносити після того, як статус заявки зміниться із «На розгляді» на «Підтверджено».

Якщо дитину віддають у ДНЗ компенсуючого типу (для дітей з вадами зору, слуху тощо), потрібні:

- Заява батьків або осіб, які їх замінюють.

- Медична довідка про стан здоров’я з висновком лікаря, що дитина може відвідувати ДНЗ.

- Копія свідоцтва про народження дитини.

- Висновок психолого-медико-педагогічної консультації від управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міськради або від територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру, якщо це стосується санаторних дошкільних закладів.

- Скерування районного відділу освіти управління освіти Департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Також цього року змінилася форма звітності про відвідування дітьми садочків. Згідно з новим санітарним регламентом, довідки після тривалої відсутності дитини у ДНЗ не надаються.

«Новий санітарний регламент був затверджений Міністерством охорони здоров’я 24 березня 2016 року за № 234. І в розділі «Вимоги до медичного обслуговування, оцінки стану здоров’я дитини» мова йде про те, що дітей, після тимчасової відсутності, у ДНЗ приймають без медичних довідок. За умови, звісно, відсутності явних ознак захворювання (сип, температура тощо)», — пояснює Наталія Клочко.

Раніше довідка була необхідна уже на четвертий день пропусків. Тепер приносити її не потрібно.

Читайте також: У Львові говоритимуть про альтернативу державним садочкам. Де подивитися онлайн-трансляцію

Крім того, варто пам’ятати, що медперсонал ДНЗ проводить аналіз стану здоров’я вихованців. Після літнього оздоровлення, відпусток тощо медичні працівники садка зобов’язані здійснити детальний огляд дитини, яка прибула. Після цього дитину мають допустити до занять без довідки від лікаря.

Також, за словами Наталії Клочко, щотижня, у разі відсутності дитини у садочку, батьків опитують, чи все добре з вихованцем. Якщо дитина не відвідує заклад понад два місяці, батьків інформують про те, що її можуть відсторонити від занять. Але відраховують із ДНЗ тільки за згодою батьків.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!