Які медичні послуги стануть безкоштовними у 2019 році. Перелік від МОЗ

6221 0
Міністерство охорони здоров'я України планує розпочати програму «Безкоштовна діагностика».
фото: superatuenfermedad.com

фото: superatuenfermedad.com

У 2019 році Міністерство охорони здоров'я України планує розпочати програму «Безкоштовна діагностика». Про це у колонці для «Української правди. Життя» пише заступник міністра МОЗ Павло Ковтонюк. Він зазначає, що програма буде запущена з другої половини 2019 року.

«За направленням вашого сімейного лікаря ви зможете проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи та діагностичні процедури в будь-якому медзакладі за вашим вибором. Послуги оплатить Національна служба здоров’я», – пояснює чиновник.

Читайте також: В Україні стартувала медреформа. Основні зміни. Інфографіка

Павло Ковтонюк уточнює, що як і у випадку з сімейними лікарями, реформа буде запроваджуватися поступово – регіон за регіоном.

«Коли ваше місто приєднається до реформи, ви побачите на дверях своїх поліклінік наліпки програми «Безкоштовна діагностика», – зазначає він.

Читайте також: В Україні перевірятимуть підроблені медичні довідки

У проекті Держбюджету на 2019 рік на цю програму заплановано 2 мільярди гривень.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стартувала програма «Гроші за пацієнтом». Tvoemisto.tv спільно з МОЗ підготувало роз'яснення, скільки разів пацієнт може звертатись до сімейного лікаря та з яких причин угода між лікарем та пацієнтом може бути розірвана.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!