Які перехрестя та водойми Львова найбільш забруднені. Результати дослідження

3635 0
Нові дані мобільної хімічної лабораторії, що моніторить якість повітря у місті, показали, що забруднених перехресть стало більше.
ілюстративне фото: Автолюбитель

ілюстративне фото: Автолюбитель

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» обстежила 35 водойм та 30 перехресть Львова та визначила їхній рівень забрудненості у липні-вересні, повідомляє прес-служба ЛМР.

На 28 з 30 обстежених перехрестях та на 34 з 35 водоймах фахівці виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин. Зокрема, найбільш забрудненими виявились шість перехресть: Личаківська – Пасічна; Чорновола – Хімічна; Сяйво – Широка – Левандівська; Стрийська – Наукова – Хуторівка; Чорновола – Під Дубом; Городоцька – Наливайка. Тут кількість забруднюючих речовин перевищує допустимі норми удвічі і більше разів. Також високі показники забруднення на перехрестях Коперника – Сахарова – Левицького, Шевченка – Левандівська та Стрийська – Сахарова.

Читайте також: Як хочуть змінити організацію руху на двох кільцевих перехрестях Львова. Візуалізація

Найбільш «чистими» є перетин вулиць Городоцька – Ряшівська та Підвальна – Руська. Тут перевищень допустимих норм вмісту забруднюючих речовин не виявили. Незначні перевищення зафіксовані на перехрестях просп. Свободи – пл. Міцкевича та вул. Франка – вул. Зелена.

Фахівці хімічної лабораторії кажуть, що високий рівень забруднення у третьому кварталі пов'язаний передусім з високою температурою повітря на його початку, а наприкінці – з великою кількістю заторів на дорогах.

Щодо водойм Львова, то не забрудненим є лише середній каскад ставків у лісопарку «Погулянка». У решті виявлено перевищення норм вмісту заліза, аміаку, фосфатів та ін.

Читайте також: Озера Львова

Найбільш забрудненими водоймами у Львові є потік «Білогорський» на вул. Широкій при в’їзді в Білогорщу, став на вул. Хортицькій, 35 у Сихівському районі, потік «Водяний» на вул. Авіаційній, 7 у Залізничному районі, потік «Скнилівок» у селі Скнилів та став на вул. Богданівська – вул. Пластова у Личаківському районі.

В «Адміністративно-технічному управлінні» додали, що у третьому кварталі, у порівнянні з другим, поменшало водойм, де є забруднення більше, ніж за п’ятьма показниками. Окрім того, зі зниженням температури повітря озера Львова перестають «цвісти». Проте, як зазначили фахівці, водойми міста постійно забруднюються твердими побутовими відходами.

Додамо, що «Адміністративно-технічному управлінні» досліджує рівень забрудненості водойм та перехресть міста щоквартально.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!