Які податки уряд пропонує скасувати в Україні?

3076 0
Уряд підготував комплексний план змін в податковій системі України. Зокрема, сьогодні в країні існує 22 обов'язкові платежі, а точніше 22 класичних податки, які сплачують українські суб'єкти підприємницької діяльності. Відтак, згідно з новим планом уряд пропонує залишити їх лише 9.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

"Економічна модель, яка є сьогодні в Україні, – це коли всім дають рибу. Щоправда, ця риба протухла і переморожена – хек радянського зразка. Ми пропонуємо всім в руки дати хорошу вудку з великим гачком, на який потрапить велика і якісна риба", – так анонсував податкові зміни у своєму Facebook прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Всім відомо, що Україна 164-та по рейтингу ведення бізнесу, десь так між Нігерією й іншими "економічно ефективними" країнами. В чому основна проблема української податкової системи? Це кількість податків, це система адміністрування податків і це ставки", – вважає Арсеній Яценюк.

Відтак, в Україні повністю пропонують скасувати 5 видів зборів, а решту – трансформувати.  

Зокрема, акцизний податок буде трансформовано і об’єднано з низкою інших: "Акцизний податок – це податок на розкіш, а тому в рамках нового акцизного збору ми вводимо класичний податок на розкіш, переводимо туди реєстрацію першого транспортного засобу, екологічний податок із палива та цінову надбавку по тарифу за електроенергію", - цитує прем’єра Українська правда.

Так само, за словами Яценюка, пропонується реформувати систему сплати ПДВ у аграрній сфері, а також встановити єдиний орендний платіж за користування водою та земельними надрами.

"Ми переходимо на класичну європейську модель, де вводиться єдиний податок на нерухоме майно, що передбачатиме як оподаткування земельних ділянок, так і нерухомості, яка розташована на даній земельній ділянці" – наголосив Яценюк.

Крім того, уряд пропонує скасувати податковий облік по податку на прибуток і перевести облік сплати і нарахування цього податку виключно на підставі даних бухгалтерського обліку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!