Які події у Львові скасовують чи переносять через карантин. Оновлюється

4035 0
Tvoemisto.tv збирає оперативну інформацію про події та заклади, які скасовують або призупиняють роботу у Львові.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Із 12 березня у Львові та області запровадили карантин, що передбачає обмеження масових заходів на 200 і більше людей, а також скасування або перенесення вже запланованих заходів. 

Читайте також: У ВООЗ розвінчали найпоширеніші міфи про коронавірус

Театри та кіно

Львівський оперний театр відмінив усі заплановані вистави до 3 квітня. У Музичному салоні Дзеркальної зали театру вистави та концертні програми відбуватимуться за окремою афішею. Огляд театру (екскурсії) проводитимуть у звичному режимі.

Про скасування вистав заявили у театрі ляльок, а також у театрі Соломії Крушельницької. Львівська галерея мистецтв ввела обмеження на екскурсії – не більше 30 людей.

Заклади культури

Крім цього, як повідомляє пресслужба ЛМР, міські заклади культури призупинили роботу на період карантину, натомість у звичному режимі працюватимуть бібліотеки, Міський молодіжний центр та музеї, щоправда їм рекомендують не проводити групові екскурсії.

Про карантин уже оголосили в Центрі Довженка, у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича. Усі події в Органному залі також скасували до 3 квітня.

Медзаклади

У львівських пологових будинках заборонили відвідування та партнерські пологи. Решта лікарень працюють у звичному режимі.

Бібліотеки

Центр Шептицького та кампуси УКУ обмежують для відвідувачів до 3 квітня.

Міський штаб протидії коронавірусу також вирішив призупинити роботу всіх міських кінотеатрів, утім щодо приватних закладів, то заборона діятиме лише як рекомендація.

Не працюватимуть тимчасово Центри денного дозвілля літніх людей, а для туристів із 13 березня закриють вежу ратуші.

Події

Форум місцевого самоврядування, що був запланований на 27 березня, також переносять. Із квітня на червень переносять щорічний Весняний діловий форум.

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» з кінця квітня перенесли на вересень. ЛМР скасували громадські слухання щодо детальних планів у районі вул. Цехової, вул. Газової та вул. Куліша, що мали відбутися 16 березня у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича. Того ж дня мали презентувати зміни до громадського бюджету, що теж скасували.

18 березня мало відбутися громадське слухання проєкту детального плану території у районі вул Рахівської, просп. Червоної Калини, залізничної колії у Центрі Довженка. Його також скасували. 

Скасовують також й низку концертів, зокрема, як повідомляє радіо «Львівська хвиля», запланований на 17 березня концерт співачки Tayanna перенесуть, як і концерт Ірини Білик, що мав відбутися 14 березня. Організатори просять не повертати й не здавати квитки, втім на сайтах їх досі продають.

Щодо спортивних заходів, то уряд наказав скасувати всі такі події, натомість заплановані матчі можна проводити без участі глядачів.

Зокрема, матч між ФК «Львів» та «Карпатами», який має відбутися 14 березня о 14:00, проведуть без глядачів. Рішення про такий обмежувальний захід щодо усіх матчів української прем’єр-ліги  на час карантину офіційно прийняла Українська асоціація футболу (УАФ).

Компанія !Fest, що володіє низкою закладів у Львові, також скасовує свої події на період карантину.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Детальніше про карантин у Львові, області та Україні можна почитати у спецматеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!