Які рейси відновлять у львівському аеропорту після карантину

20517 0
Спочатку може виконуватись лише чверть від «докарантинних» польотів.
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

Після завершення карантину і початку роботи львівського аеропорту тут очікують, що відновиться лише 25% рейсів, що були раніше. Про це розповіла директорка міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська, пише avianews.com.

Зараз, за словами Тетяни Романовської, аеропорт щомісяця втрачає близько 50-60 млн грн, тому звернувся до держави з тим, аби йому з 90 до 30% зменшили обов'язкові відрахування у бюджет.

«Після запуску повноцінної роботи очікуємо, що спочатку відновляться лише 25% рейсів, що були у нас до березня 2020 року», – каже Тетяна Романовська.

Читайте також: Частину львівського аеропорту таки пропонують для концесії. Деталі

На думку директорки аеропорту, одразу польоти почнуть авіакомпанії, що мали великий пасажиропотік: Wizz Air, Ryanair, SkyUp, МАУ, LOT, Turkish Airlines, Pegasus Airlines.

Чартерні рейси, вважає Тетяна Романовська, відновляться, імовірно, у серпні – вересні. Вона додає, що Lufthansa Group призупинила польоти до Львова до кінця літнього сезону, а airBaltic планує повернутись лише у 2021 році. Близько половини регулярних рейсів, каже Тетяна Романовська, можуть відновитись ближче до зими.

«Якщо не буде додаткових перешкод, то у 2021 році можемо вийти на показник пасажиропотоку 2019 року – 2,2 млн пасажирів. А за оптимістичного сценарію – отримати результат, що планували на 2020 рік», – говорить директорка львівського аеропорту.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

Зараз львівський аеропорт виконує вантажні перевезення, приймає військові літаки та є резервним аеропортом для київського «Борисполя».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!