Якою буде вулиця Чернівецька у Львові після реконструкції

5355 0
На вулиці розділять потоки приватного та громадського транспорту.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

Навесні наступного року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиці Чернівецької, що веде до головного залізничного вокзалу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив прессекретар ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

Читайте також: Коли у Львові почнуть ремонт вулиці Вітовського

За його словами, зараз проєкт перебуває на експертизі, після чого планують оголошувати тендер. Як пояснив Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, під час реконструкції вулиці замінюватимуть й підземні комунікації.

«На Чернівецькій буде окрема дорога для громадського нерейкового транспорту в дві сторони і окрема для авто, теж у дві сторони руху. Між ними буде пішохідна алeя. Це зумовлено конфігурацією площі Двірцевої. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту. З огляду на те, що на перехресті Городоцької і Чернівецької вже є кільце, проєкт передбачає перехрещення доріг за 70 метрів від перехрестя. Тут і розділятимуться потоки на громадський та інший транспорт», – каже він.

Перехрещення регулюватимуть світлофором. Покриття смуг буде асфальтоване, а на пішохідній алеї висадять дерева та інші насадження. 

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площа Двірцева. Оновлена візуалізація

Нагадаємо, трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Наразі тут замінили комунікації, монтують фонтан, проклали нові колії та облаштували кільце, а також почали прокладати асфальт. Відновити трамвайний рух до залізничного вокзалу мають до кінця місяця.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!