Яким буде багатофункціональний конгрес-хол у Львові. Візуалізація

9066 0
Будівництво конгрес-холу на вулиці Стрийській, поблизу стадіону «Арена Львів», дозволить проводити в місті міжнародні та українські конференції, спортивні події, концерти та виставки за участю понад 2000 осіб.
Ice Krakiv Arena, фото:aasarchitecture.com

Ice Krakiv Arena, фото:aasarchitecture.com

Перший етап роботи над проектом багатофункціонального комплексу  складався із розробки техніко-економічного обґрунтування та попереднього бізнес-плану. Перші напрацювання презентували сьогодні, 14-го лютого, під час брифінгу.

На території комплексу будуть приміщення та виставкові холи, які зможуть одночасно зібрати 2-2,5 тисяч людей. Згідно з концепцією проекту, комплекс буде виконувати такі функції:

- проведення офіційних зустрічей,
- проведення неформальних зустрічей,
- організація концертів,
- організація виставок.

Читайте також: У Львові пропонують збудувати будинок на зразок Хундертвассер-хаусу

«Увесь комплекс має бути максимально адаптивним. Для того, щоб його можна було легко переробити із майданчика для проведення концерту, наприклад, на ділянку для  кінного чемпіонату», – зазначила менеджер проекту компанії «JLL» Любов Цапенкова (представниця компанії, яка створює першу документацію проекту – ред.)

Попередня площа комплексу – 22 тисячі квадратних метрів. У перспективі планують розширити її до 32,5 тисяч квадратних метрів виставкових площ, які могли б приймати конгреси на 10 тисяч людей. Зараз організатори працюють над тим, щоб зробити об'єкт архітектурно ефективним, а наприкінці року оголосять міжнародний інвестиційний конкурс.

Читайте також: У Львові стартує будівництво ІТ-парку: локація, особливості

«Ми зацікавлені в тому, щоб цей комплекс став об’єктом майбутнього та був би цікавим українським та міжнародним компаніям: як зараз, так і через 10-15 років», – розповіла Ліна Остапчук.

Згідно з попередніми підрахунками вартість будівництва комплексу становитиме 70 млн доларів. Проте в перспективі, сума може бути меншою, з огляду на те, що рівень цін на будівництво в Україні нижчий, аніж на європейському ринку.

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Павлів, заступник директора ЛКП «Агенція з підготовки подій», зазначив, що майбутній конгрес-хол матиме великий сталий чи модульний конференц-зал, який міг би трансформуватися в масштабний майданчик без крісел.

Окрім того, там будуть окремі приміщення, де паралельно проводитимуть менші сесії. Наприклад, організатори шукають зал, де можна зібрати одночасно тисячу людей, і паралельно прийняти 5 потоків по 100 людей на майстер-класах. Також на цій території проектуватимуть виставковий комплекс – критий зал, який прийматиме заходи міжнародного рівня.

«Проект дорогий, тому немає змісту будувати на 5 тисяч людей, щоб він потім стояв пустим, адже надалі потрібні будуть кошти на експлуатацію. Усе це потребує часу, найбільш оптимістично можемо говорити про 2020-й рік», – спрогнозував Андрій Павлів.

Підготувала Уляна Іванишин,
візуалізацію надали в компанії «JLL»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!