Яким буде ЗНО у 2015 році. 10 нововведень

8390 1
ЗНО у 2015 році матиме низку нововведень. Пройти оцінювання можна буде з 12 предметів, а тестування з окремих дисциплін складатиметься з 2 рівнів - базового та поглибленого.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Якими будуть ці нововведення, розповіли директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк та начальник відділ освіти департаменту освіти та науки Львівської ОДАІрина Сислюк, пише Galinfo.
 
Перелік програм ЗНО у 2015 році унормовано наказом МОНУ (01.10.2014 № 1121). З програмами підготовки можна ознайомитись тут.
 
1. ЗНО буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, хімії, фізики, англійської, німецької, французької, іспанської мов.
 
2. Міністерство освіти і науки відмовилось від проведення тестування з всесвітньої історії та світової літератури. Торік складання тестів з цих предметів вимагало дуже мало спеціальностей. З метою економії коштів організатори вирішили вилучити ці предмети.
 
3. Зміни відбулись у програмах з математики та історії України, інші загалом такі ж, як і були.
 
4. Для здійснення більш якісного відбору абітурієнтів тести з української мови і літератури, математики мають бути двох рівнів складності (базового та поглибленого). 
 
 
5. Базовий рівень складається лише з тестових питань. Поглиблений включатиме блок тестових питань і описові завдання. При реєстрації на ЗНО учасникам потрібно уважно відслідкувати, який рівень складності вимагає та чи інша спеціальність, оскільки вузи самостійно це визначатимуть.
 
6. Тестування з української мови і літератури є обов’язковим для всіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту. Державна підсумкова атестація з української мови виставлятиметься за результатами ЗНО з української мови та літератури. За цей тест учасник отримає аж три оцінки – 12-ти бальну, що виставлятиметься в атестат, 100-200-бальну за сам тест, і ще одну оцінку для охочих скласти поглиблений рівень.
 
7. Кожен часник має право пройти тестування не більше ніж з чотирьох предметів. Вже при реєстрації на ЗНО можна буде знати, на яку спеціальність планує поступати особа – технічну чи гуманітарну.
 
8. ЗНО проводитимуть у квітні-липні 2015 року, конкретні дати проведення будуть визначені пізніше. Зміни зумовлені ситуацією в країні.
 
9. Змінилась система оцінювання тестів: при оцінюванні результатів ЗНО будуть введені показники «тест склав» та «тест не склав». На яку кількість запитань треба відповісти, щоб скласти ЗНО, визначатимуть експерти.
 
10. При зарахуванні абітурієнтів братимуть до уваги результати ЗНО, отримані лише у рік вступу.
 
1 грудня 2014 року на офіційних сайтах всіх навчальних закладів України будуть оприлюднені правила прийому на 2015 рік.

Читайте також:
27 Жовтня, 2014 12:38
Литвар Та коли вже це все устаканиться!
Дыстали!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!