Якими будуть «українські шерифи». Три факти

5935 2
Заступниця міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе розповіла про суть програми «Український шериф», яка буде здійснюватися в рамках реформи правоохоронних органів.
фото: unn.com.ua

фото: unn.com.ua

1. За словами Еки Згуладзе, служби дільничних і патрульних поліцейських будуть поступово зливатися. «Але це пізніше, треба всіх підготувати і подивитися, як це працює», – зазначила Згуладзе.

Читайте також: 12 запитань та відповідей про нову поліцію. Інфографіка

2. Заступник міністра додала, що злиття дозволить оптимізувати витрати і не витрачатися на дублюючі структури. «Окрім того, ми отримаємо універсального поліцейського, який сам володіє інформацією по всіх напрямах, а не чекає, коли йому розкажуть інші. Кількість таких поліцейських ми зараз розраховуємо, але на селі хотіли б мати більше, ніж зараз», – сказала вона.

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

3. Згуладзе повідомила, що зміниться не тільки назва і форма, але й суть роботи. «Новий поліцейський буде більше спілкуватися з людьми, вирішувати їхні проблеми, а не заповнювати папірці, як це змушені робити нинішні дільничні», – сказала заступник міністра МВС.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України перейшло до другого етапу реформування правоохоронних органів. Черговий етап реформи міліції – поява «шерифів» на вулицях міст і сіл.

Джерело: Еспресо.TV

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
28 Вересня, 2015 08:38
Дуч мананить мы умеем...
28 Вересня, 2015 08:01
Манана Дурдом! Після "шерифів" треба ще голів сільради назвати президентами того чи іншого села.
Ви там, у Києві, зовсім здуріли, чи що? У містечках навіть немає давно дільничних міліціонерів, не те, що по селах. Весь невеликий штат районних міліціонерів знаходиться у райцентрі і лише по виклику виїжджають на події у село чи інші містечка.
Відкрийте очі ширше, грузинські засланці.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!