Юхновський пише у Львові нову Конституцію

2786 0
Екс-голова Верховної Ради України, історик та Герой України Ігор Юхновський пише у Львові з групою однодумців текст до нової Конституції України. Про це він розповів tvoemisto.tv.
Фото: tvoemisto.tv/Володимир Кривецький

Фото: tvoemisto.tv/Володимир Кривецький

«Зараз з групою львів’ян працюємо над новою Конституцією України. Бо ще в 1996 році, я тоді був керівником фракції у Верховній раді, ми були ініціаторами того, що керівники парламентських груп сіли і почали писати Конституцію. І так ми написали Основний закон 1996 року», – сказав Ігор Юхновський.

«Пізніше її споганили – у 2004 році – пропозиціями Мороза, і тепер знов повернулись до Конституції Мороза, яка є абсолютно ні до чого. Але Конституція, яку тут, у Львові, розробили свого часу знавці конституційного права, зокрема, професор Панкевич, – це чудова Конституція. І вона зараз є для нас прекрасною основою для роботи», – сказав Ігор Юхновський.

Запропонувати новий текст Конституції України державним органам влади він має намір у найближчі тижні.

Читайте незабаром ще більше цікавого про непересічного львів’янина та українця Ігоря Юхновського у спецпроекті Tvoemisto.tv «Люди Твого міста».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!