Юрко Назарук: на площі Ринок немає жодного патрульного. Поліція заперечує

4474 0
Співзасновник Холдингу емоцій «!FEST» під час бізнес-сніданку «Design Thinking for Innovation» зазначив, що на площі Ринок зараз нема жодного патрульного, а конфліктні ситуації подекуди вирішує охорона закладів. У поліції стверджують, що патрулюють центр цілодобово.
фото з присяги патрульних 23 серпня 2015 року

фото з присяги патрульних 23 серпня 2015 року

«Мене цікавить безпека. У нас, перепрошую, на площі Ринок уже півроку нема жодного поліцейського. Ви собі не уявляєте, що там робиться! Ми своєю охороною ловимо там ромів. Там приїхали усі зі всього світу. Жодного поліцейського! То колись вони були, фотографувалися, робили селфі – тепер нема, вони не ходять. Ти дзвониш – вони приїжджають, але це не те. Ось конкретна річ, яку треба робити. Місто має бути безпечне», – розповів під час зустрічі Юрко Назарук, співзасновник Холдингу емоцій «!FEST», до якого входять «Криївка», «Біля Діани», «Театр пива «Правда», «П’яна вишня» та інші заклади в центрі Львова.

Читайте також: Рейтинг найнебезпечніших районів Львова. Візуалізація

Як прокоментувала для Tvoemisto.tv речниця Патрульної поліції Львова Катерина Рибій, центр патрулюють цілодобово. Зокрема, є три піші екіпажі (по двоє осіб) на самій площі Ринок та ще один, який має площу у своєму квадраті патрулювання.

«Якщо вони у свій заклад не викликають патруль, то, може, і справді вирішують конфлікти. А на площі Ринок патрульні постійно, – додала Катерина Рибій. – Ходять і на виклики, виявляють конфлікти самостійно: і вдень, і вночі. Уночі це щонайменше вісім порушень тиші, два-три конфлікти, два-три виклики на бійки і стільки ж виявляємо самі. Також буває, що клієнт не розрахувався. Удень це крадіжки, шахрайства з подобовими квартирами, також клієнти не розраховуються або ж у міську раду поодинокі виклики відвідувачів».

Як зазначила речниця, за вересень статистика викликів поліції була такою:

Площа Ринок – 214,
вулиця Лесі Українки – 70,
вулиця Вірменська – 48,
вулиця Театральна – 36,
вулиця Краківська – 18.
вулиця Руська – 6,
вулиця Фредра – 5,
разом: 397.

Читайте також: Я – на головній! Чому Львів у п’ятірці міст за кількістю аварій в Україні

Бізнес-сніданок «Design Thinking for Innovation» організований юридичною компанією «Ейч.Ді.Партнерз» спільно з «Фондом випускників України». Повний відеозапис можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!