Із Бучі і Гостомеля не вдається евакуювати людей, Росія відновила наступ

1858 0
Евакуювати людей неможливо, адже там відбуваються зіткнення
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

З Бучі і Гостомеля під Києвом не можуть евакуювати людей. Окупанти ведуть наступ, обстрілюють будинки, авто, убивають мирних жителів і навіть дітей. Про це повідомляє Бучанська міська рада.

«Ворог нещадно продовжує обстрілювати всі квартали Бучі: кожна доба – боротьба за виживання. Бучанська громада кілька діб без світла, тепла, зв’язку, інтернету», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія порушила домовленості про «зелений коридор» і обстрілює Маріуполь

Щодня майже тисячі повідомлень надходять від жителів Бучі і населених пунктів громади про потребу у продуктах харчування, воді, відновленні комунікацій. Жителі просять допомогти хворим, тим, хто вже кілька діб не може знайти рідних.

«Значна кількість мешканців перебуває у підвалах. Ворог продовжує обстрілювати будинки, автомобілі, убивати мирних жителів і навіть дітей, грабує магазини. Доставити гуманітарні вантажі неможливо: громада у облозі ворога», – повідомляє Бучанська міська рада.

Читайте також: В оточеному Херсоні люди вийшли на мітинг проти озброєних окупантів 

В ефірі телемарафону українських каналів голова Київської ОВА Олексій Кулеба зазначив, що без режиму припинення вогню евакуювання людей неможливо зробити, адже там відбуваються зіткнення.

За даними ДСНС України, за цю ніч найбільш масштабних наслідків ведення бойових дій зазнали об’єкти цивільної інфраструктури у м. Чернігові, Харкові, Бучанському районі Київської області та Коростенському районі Житомирської області.

Нагадаємо, що російські окупанти обстріляли Маріуполя і околиць, вони порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали евакуювати жінок і дітей та надати гуманітарну допомогу маріупольцям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!