Що входить до застави за ввезення авто на єврономерах в Україну. Повний перелік

10615 0
Tvoemisto.tv пояснює, за що платять українці, які в'їжджають до країни на авто з єврономерами, і як повернути ці кошти.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

У неділю в Україні почали діяти закони №8487 та №8488 щодо розмитнення авто на іноземних номерах. Разом з цим були прийняті певні зміни до Митного кодексу України. У Державній фіскальній службі України пояснили, з чого складається грошова застава на ввезення авто на єврономерах та як можна її повернути.  

Тепер при в’їзді в Україну за авто на іноземних номерах потрібно буде платити грошову заставу в повному розмірі розмитнення транспортного засобу. Грошова застава складає: 

  • ввізне мито, обчислене за ставкою 10% від вартості транспортного засобу;
  • акцизний податок за ставками, визначеними Податковим кодексом України з урахуванням змін, внесених Законом України від 08.11.2018 № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів»;
  • податок на додану вартість, обчислений за ставкою 20% від вартості транспортного засобу з урахуванням сплаченого ввізного мита та акцизного податку.


Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Після вивезення автомобіля з території України ( у встановлений термін), громадянин має право повернути кошти. Для цього потрібно звернутися до митниці і надати наступні документи:

  • акт про вивезення транспортного засобу за межі митного території України, складеного у пункті пропуску при вивезенні транспортного засобу;
  • другий примірник квитанції МД-1, за якою внесена грошова застава;
  • копії платіжних документів про внесення сум застави.


Читайте також: Сервісні центри готові цілодобово розмитнювати «євробляхи»

Втім, за інформацією Львівською митниці, з початку дії нових законів, ніхто з громадян не звертався до установи з метою оформлення грошової застави.

Нагадаємо, що для власників «євроблях» встановили пільговий коефіцієнт на розмитнення авто протягом 90 днів.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!