Львів'янам дадуть 16 мільйонів гривень на власні проекти. Відео

1851 1
До 15 вересня триватиме прийом проектів від громади, які реалізовуватимуть за кошти бюджету розвитку Львова вже в наступному році.
фото: segs.com.br

фото: segs.com.br

Віднедавна почав працювати сайт, де можна подати проекти, ознайомитися з уже існуючим та дізнатися правила подачі. Окрім електронної заявки проекти також можна зареєструвати через Центри надання адміністративних послуг

Правила прийому проетів:

  • подавати проекти можуть громадяни, яким виповнилось 16 років (однак не лише львів’яни, а й люди, які тут працюють або навчаються, мають нерухомість чи народилися у Львові);
  • фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду;
  • якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до власності територіальної громади м. Львова;
  • проекти повинні стосуватись лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності ( вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика…);
  • подаючи проект його автор (автори) засвідчує свою згоду на вільне використання Львівською міською радою цього проекту, ідеї, у тому числі поза межами реалізації громадського бюджету м. Львова;
  • об’єднання проектів чи внесення змін до них можливе лише за взаємною згодою авторів до початку голосування;
  • щоб подати проекти, авторам необхідно заручитися підтримкою та надати на конкурс списки і підписи мешканців: 25 для малого проекту (бюджет від 20-до 200 тисяч) та 50 – для великого (бюджет від 200 тис. грн  до 3 млн грн.).

 

Серед проектів, які вже подали львів’яни, – облаштувати зупинок громадського транспорту на вулиці Білогорща, де за словами ініціатора проекту Олега Малашняка, мешканці змушені чекають на транспорт просто неба. Львів'яни підрахував, що облаштування однієї зупинки коштуватиме 30 тисяч гривень, тоді як «вмонтувати потрібно  8 таких павільйонів: 4 на вулиці Білогорща і стільки ж на Левандівці».

Наступний проект, що подали на конкурс, – майданчик для гри в петанк. «Зовсім недавно про цю гру знало небагато львів’ян, але ми хочемо привернути до неї увагу, створивши відповідний майданчик біля Порохової вежі. Орієнтовний бюджет – 90 тисяч гривень», – розповідає львів'янин Олег Піх.

Ще один об'єкт, що претендує на бюджетні кошти, –  спортивний майданчик на вулиці Вашингтона, 4а, бюджет якого становить менше як 200 тисяч гривень. «Роботу над облаштуванням футбольного та баскетбольного майданчика ми почали своїми силами і частину робіт виконали за власні кошти. На покриття грошей не вистачило, тому сподіваємось отримати їх з громадського бюджету»,  –  каже ініціаторка проекту Галина Васильченко.

Загалом ризиком реалізації проекту учасниками є недостатня поінформованість та відсутність відповідного досвіду. Окрім цього, витрати на різні види робіт важко порахувати, а відтак, і подати проектну документацію, наголошує у коментарі Tvoemisto.tv  громадський активіст Олег Радик. Тому орган, що відповідатиме за реалізацію проектів, має роз’яснювати львів’янам такі організаційні моменти.

«Якщо ми закладемо бюджет при теперішньому курсі долара, а проект реалізовуватимемо через рік, то отримаємо різні цифри. Тому слід вже зараз вирахувати та взяти до уваги можливу індексацію», — зауважує Олег Радик.

Нагадаємо, прийом проектів триватиме до 15 вересня. До 1 листопада подані проекти аналізуватимуть та опрацьовуватимуть  Далі, з 1 по 15 листопада триватиме голосування, результати якого відображатимуться онлайн. Переможців проектів виберуть до 1 грудня. Їх кількість залежатиме від вартості вибраних проектів.

 

Підготувала Оксана Лісна

 


Читайте також:
23 Вересня, 2016 11:17
dasha Найбільш часто вживані запитання і відповіді для голів ОТГ!
[***]://despro.org.ua/upload/medialibrary/OTG_Frequently%20asked%20questions%20%281%29.pdf
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!