З початку безвізу шістьом українцям відмовили у в’їзді до Європи

2471 0
Упродовж двох діб дії безвізового режиму з ЄС майже три тисячі громадян України перетнули західний кордон, маючи лише біометричні паспорти.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

З початку безвізу зафіксовано шість відмов, чотири з яких – у зв'язку із порушенням міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування, ще двох наших співвітчизників повернули служби Італії, оскільки останні не змогли підтвердити належний рівень фінансового забезпечення та не мали зворотних квитків, інформує прес-служба Державної прикордонної служби.

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях 

Станом на 6 годину 13 червня від початку дії нових правил кордон з ЄС перетнули 134 тисячі наших співвітчизників.

Читайте також: Що передбачає «безвізовий режим»: 12 нюансів для українців. Інфографіка

Водночас правом безвізових подорожей скористалися 2910 українців. Це саме ті громадяни, які мали з собою лише біометричні паспорти. Із них 70% перетнули кордон на західній ділянці в автомобільних пунктах пропуску, а 7% – в залізничних. Ще 23% користувалися послугами авіаційних портів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!