З України від початку війни виїхали майже 836 тисяч людей – ООН

1002 0
З них за 6 днів залізницею вивезли понад 50 тисяч іноземців.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України з нашої країни до сусідніх виїхали майже 836 тисяч людей. Про це повідомила речниця Верховного комісара ООН у справах біженців Шабіа Манту.

Зокрема, за останні шість днів Україну залишили 835 928 людей.

Читайте також: На львівському вокзалі сотні людей чекають на потяг до Польщі

В Укрзалізниці повідомили, що Україну, починаючи з 22 лютого, залишили майже 900 тисяч людей. З них за 6 днів залізницею вивезли понад 50 тисяч іноземців.

При тому, для іноземців організували безпечні евакуаційні коридори – формуються групи з громадян інших країн для їх перевезень. Для цього визначаються окремі вагони у поїздах далекого та приміського сполучення.

Читайте також: На кордонах із Польщею кілометрові черги. Як допомагає влада

На Центральному залізничному вокзалі Києва працює близько 60 волонтерів, які знають іноземні мови. Особливу увагу іноземцям також приділяють на вокзалах у Закарпатській та Львівській областях.

В Укрзалізниці також додали, що перехід кордону через міжнародні пункти для іноземців здійснюється за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, що на Львівському залізничному вокзалі волонтери облаштували палатки, де забезпечують усіх їжею, медичною допомогою для переселенців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!