За 100 км від Львова запрацювала друга черга потужної вітроелектростанції

6863 1
На Львівщині відкрили другу чергу найпотужнішої на Західній Україні вітроелектростанції.
agravery.com

agravery.com

Сьогодні, 30 вересня, відбулося офіційне відкриття другої черги найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції «Старий Самбір-1». Про це пише видання Galinfo. Проект ВЕС «Старий Самбір-1» (потужністю 13,2 МВт) реалізується спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ). Вартість проекту − 20,5 млн євро.

У лютому 2015 року відбулось відкриття першої черги ВЕС (дві вітроустановки фірми Vestasтипу V112-3,3, одиничною потужністю 3,30 МВт). Вона була приєднана до Об’єднаної енергосистеми України. За 2015р. І-ша черга ВЕС виробила 15 млн. кіловат годин електричної енергії.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Упродовж 2016 року велось будівництво ІІ-ої черги ВЕС «Старий Самбір-1». Будівництво завершене в серпні 2016р. і станція готується до включення в енергосистему України. В складі ІІ-ої черги ВЕС «Старий Самбір-1» змонтовано також дві вітротурбіни фірми Vestasтипу V112-3,3. Після включення ІІ-ої черги загальна потужність ВЕС «Старий Самбір-1» становитиме 13,20 МВт, річне виробництво електричної енергії – біля 36,0 млн кВт годин.

Таким чином, завершено будівництво енергетичного об’єкту – вітроелектростанції «Старий Самбір-1», яка працюватиме повним комплектом обладнання – чотирма новітніми сучасними високоефективними вітротурбінами.

Довідка. Вітроелектростанція «Старий Самбір-1» – потужний енергетичний об’єкт на Прикарпатті, який працює з застосуванням відновлюваного джерела енергії – вітру. Аналіз вітропотенціалу в різних регіонах показує, що в зоні Карпат достатньо сильні вітри, середньорічна швидкість вітру складає 6,5÷7,5 м/сек. Такий потенціал вітру дає можливість будувати рентабельні потужні промислові вітроелектростанції.

Фото надала компанія «Еко-оптіма»


Читайте також:
5 Листопада, 2016 07:17
Юрій Чому б не використовувати досягнення вітчизняного винахідника Онипка?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!