За фільмом «Сторожова застава» створено комп’ютерну гру. Відео

4330 0
У грі використано технологію доповненої реальності та відтворено історичні Золоті ворота у Києві.
Фото: група "Сторожова застава" у соцмережі "Фейсбук"

Фото: група "Сторожова застава" у соцмережі "Фейсбук"

Як повідомляють в групі Сторожова застава у Facebook, гра має назву The Stronghold Defence / «Сторожова застава: оборона» та її виконано в жанрі tower defence. У грі можна власноруч боронити древній Київ, збудувавши захисні споруди на підступах до міста, відчути себе в ролі богатиря, що відбиває атаку половців та безпосередньо керувати перебігом подій.

The Stronghold Defence – це перша українська гра за фільмом, в якій використана технологія доповненої реальності. Усі етапи розробки здійснила команда Signal Red. У The Stronghold Defence точно відтворено локальний історичний об'єкт Києва – Золоті Ворота.

Читайте також: «Сторожова застава»: чи варто йти в кіно на перше українське фентезі

Для активації The Stronghold Defence використовується спеціальна мітка-камінь. Мітку можна завантажити за посиланням, надрукувати і розмістити на горизонтальній поверхні.

Щоб почати гру, треба навести камеру смартфона чи планшета на зображення мітки-каменя. Мета гри полягає в тому, щоби захистити магічний портал і відбити наступ ворогів за допомогою захисних споруд. За знищення половців нараховуються монети, за які можна будувати інші захисні споруди.

Гру можна завантажити в AppStore та Google Play.

Нагадаємо, фільм «Сторожова застава» вийшов на екрани кінотеатрів України 12 жовтня і став одним з лідерів прокату. За найновішими даними, фільм подивилися понад 110 тисяч глядачів і він уже зібрав майже 13 млн гривень. За словами творців фільму, у грудні має з’явитися розширена версія «Сторожової застави» на телебаченні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!