Якого президента готова обрати Західна Україна. Дослідження

18973 9
У рейтингу партій на Західній Україні лідирує «Батьківщина».
Фото: agropolit.com

Фото: agropolit.com

Соціологічна група «Рейтинг» опублікувала дослідження про суспільно-політичні настрої населення за вересень 2018 року. 

Читайте також: Обранці на мільйон. Рейтинг найбагатших і найбідніших народних депутатів Львівщини

Територію України розділили на західну частину, центральну, східну та південну. Загалом до дослідження залучили 2,5 тисячі респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом населення. Ймовірна похибка становить 2%.

Очолює рейтинг кандидатів у президенти на Західній Україні Юлія Тимошенко – їй надали перевагу 13% опитаних. Стільки ж не брали б участі у виборах або не змогли відповісти на запитання. На другому місці опинився Святослав Вакарчук (11%), далі Анатолій Гриценко (10%), Петро Порошенко (9%), Олег Ляшко (6%). 5% від усіх респондентів Західного регіону проголосували б за нинішнього міського голову Львова Андрія Садового. 

У загальному рейтингу по Україні також лідирує Юлія Тимошенко (13,2%), далі у рейтингу Володимир Зеленський (7,8%), Петро Порошенко (6,8%), Анатолій Гриценко (6,6%), Юрій Бойко (5,7%), Вадим Рабінович (5,4%), Олег Ляшко (5,2%) та Святослав Вакарчук (5%).

У рейтингу партій на заході переважає «Батьківщина» (14%). По 8% респондентів проголосували б за партії «Громадянська позиція», БПП «Солідарність» та «Самопоміч», а 6% – за «Свободу». Не брали б участі у виборах 15% опитаних, а 16% було важко відповісти. 

У загальноукраїнському рейтингу політичних партій також лідирує «Батьківщина» (14%), далі – «Слуга народу» (8,2%), «За життя» (6,4%), «Громадянська позиція» (6,2%), БПП (5,9%), «Опозиційний блок» (5,8%), Радикальна партія (4,6%), «Самопоміч» (3,4%), «Свобода» (2,7%).

Найбільше від майбутніх кандидатів у президенти очікують припинення військових дій на Донбасі, боротьби з корупцією та підвищення соціальних стандартів. 38% респондентів відповіли, що не готові брати участь у акціях на підтримку своїх кандидатів.

Повний рейтинг за всіма регіонами України можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
8 Жовтня, 2018 16:30
Лілія Кого б тепер не вибрали президентом,ця людина має розуміти,що народ уже не той що був раніше!
На даний момент,з народом і солдати і міліція,тай усі структури..Більше не дозволимо себе кидати під ноги!
Як буде треба,я і сама візьму зброю в руки!
6 Жовтня, 2018 08:01
я этих фейковых статей очень много стало. батькивщина?! каким же надо быть идиотом чтоб за тимошенко голосовать???!!!
6 Жовтня, 2018 01:15
Андрей ебал в рот тимошенко, надеюсь за эту тп никто не проголосует
4 Жовтня, 2018 15:34
Андрій Досить молоти чухню, не віримо, не віримо. А попередні вибори результати соціологів співпали з результатами виборів. Повірьте їм чхати на тих хто невірить в їх рейтинг. Ось побачите будуть вибори і все співпаде з похибкою 3%.
3 Жовтня, 2018 02:09
Марія Українка ВІДВЕРТА БРЕХНЯ
2 Жовтня, 2018 22:04
Лилия Так формируют общественное мнение.Рейтинги откровенное вранье.
28 Вересня, 2018 15:22
михаил Не верится, чтобы на западной за Потрошенка был такой % охочих за это [***] проголосовать. И вообщем в гос. масштабе неужели есть лохи,которые готовы отдать за этого безпредельщика свой голос. Мне лично, кажется, что он решил нам всем показать болт с самой высокой башни в Испании. Так как свой судостроительный завод продал Тигипко и начал со счетов снимать бабло, это попахивает, собрался накивать ножками. За этим поцом надо установить контроль, а то будет как с Яныком дрыснет за бугор с наворованным и свищи потом.
26 Вересня, 2018 14:25
Андрій В щоці від цього видання...Перше писали про гепатит тепер про Юлю:) завтра напишуть що Януковича вибрали призидентом Марса.
25 Вересня, 2018 23:05
Тарас [***] бл***!
а рейтинги купують, якщо хтось не в курсі. соціологам також дітей треба годувати
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!