За минулий тиждень на Львівщині зафіксували 16 спалахів кору в школах

2669 0
Найбільше в області хворіють у Львові, Дрогобичі і Червонограді.
ілюстративне фото: uk.etcetera.media

ілюстративне фото: uk.etcetera.media

За останній тиждень на Львівщині зареєстрували 16 спалахів кору в організованих колективах. Про це повідомляє Лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

Так, зафіксовано 6 спалахів у Львові, 5 – у Пустомитівському районі, по одному випадку у Буському, Дрогобицькому, Миколаївському, Самбірському і Стрийському районах. Захворіли 55 дітей віком до 17 років, госпіталізовані – 20 дітей. Серед захворілих є 30 невакцинованих дітей.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Загалом спочатку року на кір на Львівщині захворіли понад 2,5 тисячі людей. Найвищі показники захворюваності на кір у  Львові, Дрогобичі, Червонограді, у Пустомитівському, Яворівському, Дрогобицькому, Стрийському, Миколаївському, Жовківському районах. 

Нагадаємо, на Львівщині стартувала спецоперація з довакцинації дітей, які не мають щеплень від кору або мають лише одне.

Читайте також: У МОЗ хочуть безкоштовно щепити від кору усіх дорослих

 У департаменті охорони здоров’я ЛОДА повідомляють, що минулого тижня у Львові вакцинували 2 458 людей, 397 людей вакцинували у Золочівському районі, 255 – у Пустомитівському, 225 – у Сокальському, 348 – у Дрогобичі, 332 – у Червонограді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!