За порядком у Львові стежитимуть 1500 камер відеонагляду. Львів’янам пропонують долучитися

5114 1
Вже невдовзі у Львові створять єдину мережу з камер відеоспостереження, куди ввійдуть камери поліції, Львівавтодору та Служби безпеки України. Львів’янам пропонують долучитися, приєднавши свої камери спостереження з будинків та іншої нерухомості до єдиної мережі.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Про це розповів начальник Штабу ГУ МВС України у Львівській області Юрій Гладун під час Всеукраїнської відкритої стратегічної сесії Lviv Smart City Day 2015.

«Було створено стратегію спільно з представниками міста, Служби безпеки України та поліції. Ми створили єдине бачення, як має розвиватися ця система. Щоб не кожен своє розвивав. Це єдина спільна мережа, якою користуватимуться три відомства. І три центри моніторингу, щоб кожен дивився на те, що йому потрібно і вирішував свої проблеми», – розповів Юрій Гладун.

Загалом це дасть змогу вже до кінця року об’єднати в єдину систему камери, які слідкуватимуть за порядком у місті. Юрій Гладун зазначив, що збором і обробкою інформації займатимуться два дата-центри. Відтак якщо один з них вийде з ладу, то другий зможе виконувати його функції.

Начальник Штабу ГУ МВС України у Львівській області Юрій Гладун та начальник управління муніципальної дружини Юрій Діль під час Lviv Smart City Day

Однак, за словами Юрія Гладуна, кількість камер спостереження не є головною цілю цього проекту.

«Ціль – не поставити багато камер, а створити аналітику, яка дасть можливість оперативно реагувати на події. Мова йде про невідомий предмет на вулиці, чи тіло, яке лежить, натовп, який збирається тощо», – зазначив начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області.

Разом з тим до цього проекту зможуть долучитися і прості львів’яни. Планується, що наступного року буде створена мережа, куди можна буде підключити камери відеоспостереження, які встановлені на будинках, підприємствах, магазинах, в кафе та ресторанах. Це значно розширить можливість слідкувати за порядком в місті. Також створять сайт, куди виводитимуть відео з камер спостереження в різних районах міста. Відтак львів’яни, сидячи вдома перед комп’ютером, зможуть слідкувати за порядком у своєму районі. Та цей проект поки на стадії опрацювання.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
3 Лютого, 2019 13:59
Коментатор Щось вийшло з цієї системи? Який там статус?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!