Київ

За ремонт ліцею у Бородянці переплатили 4 млн грн

483 0
Підрядник необґрунтовано завищив загальну вартість нових металопластикових вікон та дверей
Пошкоджений ліцей в Бородянці. Фото: Київська міська прокуратура

Пошкоджений ліцей в Бородянці. Фото: Київська міська прокуратура

Колишній посадовиці Київської ОДА оголосили підозру за фактом заподіяння понад 4 млн гривень збитків під час ремонту пошкодженого війною ліцею в Бородянці. Про це повідомляє Київська міська прокуратура та столична поліція.

У 2022 році Київська облдержадміністрація та підрядник уклали договір щодо ремонту навчального закладу в Бородянці, який був пошкоджений внаслідок збройної агресії РФ.

Як з'ясувалось, підрядник необґрунтовано завищив загальну вартість нових металопластикових вікон та дверей.

«Підозрювана не провела аналіз цін та підписала протокол погодження договірної ціни. Відповідно до висновків експертиз, розмір завданих збитків становить понад 4 млн гривень», — йдеться в повідомленні.

Керівниці відділу Київської обласної державної адміністрації повідомили підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Бородянці хотіли "відремонтувати" укриття, якого не існує.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!