Скільки львів’ян за рік скористались послугою «муніципальна няня»

4512 0
Родичів нянями у Львові наймають не часто.
Фото: h-h.com.ua

Фото: h-h.com.ua

У Львові за перші 10 місяців року державною допомогою на «муніципальну няню» скористались 211 сімей. Їм компенсували витрати по догляду за 224 дітьми. Про це Tvoemisto.tv повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР у відповідь на інформаційний запит.

Усього, кажуть в управлінні соцзахисту, від січня до кінця жовтня надійшла 221 заява. Були випадки, коли заявникам відмовляли в компенсації, проте вони повторно подавали заяви після належного оформлення документів та отримували компенсацію.

«Більшість муніципальних нянь працюють як ФОПи. Відомо про поодинокі випадки, коли нянями працює хтось з родичів заявників», – кажуть в управлінні соцзахисту.

Читайте також: Усе нове про субсидії і Що робити, якщо у вас пільга, а у платіжці — повна сума

Кошти на компенсацію Львів отримує із державної субвенції. В управлінні додають, що інформації про те, що наступного року виплати можуть припинити, не отримували.

Нагадаємо, щоб скористатись послугою «муніципальна няня», потрібно прийти у відділ соцзахисту за місцем проживання, принести копію офіційно укладеного з нянею договору, документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, виписки з банківського рахунку), свій паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, заяву на отримання компенсації. Опікуни мають принести рішення відповідного органу місцевого самоврядування про встановлення опіки.

Скористатись послугою можуть батьки, які виховують дитину віком до трьох років. Якщо у сім’ї двоє чи більше таких дітей, допомогу призначають на кожну дитину окремо.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!