За скільки львів’яни зможуть придбати ялинку до свят

3624 0
13 грудня у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства провели міжвідомчу виробничу нараду, під час якої обговорили ялинкову кампанію 2016-2017.
фото: thesmartchoice01.blogspot.com

фото: thesmartchoice01.blogspot.com

Відтак на ялинкову кампанію 2016-2017 років лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 14,5 тисяч штук.

Середня ціна на ялинки 1-3м буде становити від 55 до 250 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця. Реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і в минулому році, кожна ялинка буде маркуватися біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товарно-транспортних накладних (ф-ТТН-ліс), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства.

Читайте також: У Львові облаштують 28 локацій для продажу ялинок. Адреси

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок з працівників державної лісової охорони, держекоінспекції, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн. та нараховуватиметься шкода завдана природному середовищу розмір якої за одне деревце в залежності від величини становить від 355 грн. і більше. (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

«Наближаються свята Нового року та Різдва Христового. Звертаємось до всіх громадян – не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування. Спільними зусиллями державної лісової охорони, екоінспекції, органів поліції, засобів масової інформації та громадськості зможемо упорядкувати торгівлю новорічними ялинками та зберегти наші ліси від незаконних вирубок»,  – йдеться у повідомленні прес-служби Львівського ОУЛМГ.

Нагадаємо, 12-го грудня на площі перед Оперним театром встановили ялинку. Прикрашатимуть її упродовж тижня, а урочисте відкриття новорічного дерева відбудеться 18-го грудня. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!