Забудовникам-порушникам у Львові виписали штрафи на понад 7 мільйонів гривень

4078 0
Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБІ) за десять місяців роботи оштрафувала забудовників на 7,5 мільйона гривень.
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

Втім, деякі забудовники не одразу сплачують штраф, а намагаються уникнути відповідальності через суд. Про це заявив заступник начальника Інспекції Петро Пелікан під час дискусії «Проблемні забудови у Львові. Наслідки для громади і пошук можливих рішень», організованій платформою «Твоє місто» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: У Львові суд зобов’язав забудовника знести багатоповерхівку на вул. Хмельницького

За його словами, за десять місяців роботи у Львові інспекція видала порушникам 311 приписів і оштрафувала їх на 7,5 мільйонів гривень. Однак, сплатили лише три мільйони. За решту штрафів триває судовий розгляд. Невеликі компанії та фізичні особи намагаються виконувати приписи та дотримуватися правил, в той час як «акули» будівельного бізнесу дозволяють собі ігнорувати ДАБІ та не допускати інспекторів на об’єкт. На думку експерта, великі компанії впевнені, що у будь-якій ситуації суд винесе рішення на їхню користь.

Детальніше читайте тут: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!