До Львова з'їхалися Свідки Єгови з усього світу

50118 21
Востаннє в Україні такий спеціальний конгрес проходив 15 років тому.
фото: jw2018.org

фото: jw2018.org

Протягом 6-8 липня на «Арені Львів» проходить спеціальний регіональний Конгрес Свідків Єгови. Учасниками є представники з України, Сполучених Штатів, Канади, Німеччини, Білорусі, Румунії, Словаччини, Молдови, Угорщини та Чехії. Про це повідомляється на офіційному сайті спеціальних конгресів Свідків Єгови 2018 року. За попередніми даними, учасники конгресу заповнили увесь стадіон, на якому є 34 915 місць.

Незважаючи на те, що сам захід відбуватиметься впродовж трьох днів, учасники конференції перебуватимуть у Львові додаткових три дні до або після конгресу для спілкування з місцевими громадами.

Метою події організатори визначають зближення спільноти Свідків Єгови,  її позиціонування як міжнародного братства. Програма конгресу переважно складається з серій промов на релігійну тематику, а також публічних читань Біблії.

Для того, щоб стати учасником конгресу, необхідно відповідати внутрішнім вимогам організації. Лише у разі їхнього виконання кандидати отримають схвалення як делегати конгресу. Витрати на дорогу, проживання, харчування тощо учасники конгресу оплачують самостійно, проте список готелів, у яких вони зможуть проживати, обирає філіал, відповідальний за проведення конгресу.

Довідка.

Щороку спільнота Свідків Єгови проводить регіональні конгреси у різних країнах світу. Цього року вони відбуваються у Тбілісі (Грузія), Мапуту (Мозамбік), Осло (Норвегія), Порт-Морсбі (Папуа-Нова Гвінея), Лімі (Перу), Коломбо (Шрі-Ланка) та Львові (Україна).

На сайті спільноти повідомляється, що востаннє в Україні конгрес проходив 15 років тому.

27 Січня, 2020 10:20
Александр Я скажу как человек, который на 100% знает, как устроена организация Свидетелей Иеговы, поскольку ВЫРОС В НЕЙ с раннего детства.
Там нет: массового отписывания квартир, американских шпионов, сатанизма и т.д.
Что там ЕСТЬ: психологическое насилие, изоляция от социума, лишение детей нормального детства, черно белый мир, в котором все несвидетели иеговы клеймятся как служители дьявола, тоталитарный контроль старейшин над личной жизнью членов секты.
ДА, это СЕКТА. Красивое, улыбающееся, вежливое ЗЛО. Лицемерие и религиозный фанатизм. Шантаж богом и смертью в конце света (армагеддон).
И чуть не забыл. Выход оттуда НЕ СВОБОДНЫЙ. От желающего уйти НАВСЕГДА ОТКАЖУТСЯ все друзья и даже родители. Мама с папой отвернутся, встретив бывшего свидетеля иеговы на улице.
Берегите своих детей от этой дряни. ШРАМЫ останутся на всю жизнь
20 Жовтня, 2019 14:16
Володимир Це.як вірно підмітив хтось з коментаторів - гнійна інфекція з-за океану, як колорадський жук! Іх створили ортодоксальне юдейство, щоб руйнувати Церкву Христа! Юдеї чекають на прихід свого спасителя з підземель храму єрусалимського, що може виповзти з підземель...?Наш Спаситель явиться з Неба на хмаринці! Одним словом пахне сатанізмом!
12 Липня, 2018 18:59
Євген Свідки Єгови дуже приємні та ввічлеві люди. Це скаже кожен хто мав з ними справу. До нас в кафе вони часто заходили цими днями. Вони не лаються, завжи чисті, і завжди усміхаються. Це по вашому секта? Ще вам чогось не вистачає? Та я б радий щоб вони кожен місяць такі події влаштовували. Нам до них ще ой як далеко. А різним бовдурам я б коротко відповів: навчить спочатку свою дитину так а потім критикуйте!
12 Липня, 2018 09:24
Марта Відповідь до коментаря Романа. Живучи у чужому домі та за чужий рахунок, негарно вважати, що ми нікому за це не забов'язані. Навіть, якщо власник живе дуже далеко, і ми його ніколи не бачили. Питання не в тому, чи ми віримо у його існування, а в тому, чи ми є вдячні за все, що маємо.
11 Липня, 2018 20:00
Виктор Хорошо что они сделали такое сборище от этого хорошо стадиону я хорошо их изучил это атеистическая секта и не более
9 Липня, 2018 16:51
Андрій Свідки єгови - то є СЕКТА. Там правди немає. Бізнес і спотворення Божого Слова. І як мер Львова міг так просто їм дати дозвіл на проведення їхнього шабашу у Львові?!
8 Липня, 2018 21:13
Ігор Є люди ,які не вірять в Бога,або в те ,що Біблія це справді книга від Творця людини а інші вірять.Кожна людина має власну віру оскільки неможливо вірити замість когось.І якщо людина вірить у щось, значить вона має мати докази ,які підтверджують те, у що вона вірить.Завдання релігії допомогти знайти ці докази.Нажаль сьгодні багато людей не можуть навести докази того у що вони вірять.Наприклад:що підтверджує існування Бога,які докази ,що Біблія дійшла до нас з незмінним текстом ,або взагалі що вона від Бога.
Спілкуючись зі Свідками Єгови,я побачив,що вони мають вагомі докази того у що вірять.
І якщо хтось говорить що вони вірять у щось фанатично,то хай попробують спростувати докази, які вони наводять.
8 Липня, 2018 20:30
Олександр Багатьох цікавить фінансування свідків Єгови.Так спитайте прямо!Вам дадуть можливість ознайомитися і зрозуміти ЯК.Я вже знаю.А є такі що просто хочуть очорнити цих людей.Вони звикли бачити як в них забирають гроші.Кожен судить в міру своєї зіпсутости.А на рахунок промивання мозгов:я особисто знаю людей яки в традиційній релігії спились до білки,а ставши свідком Єгови,перестали пити і по ночах шлятись.То панове,де промивають мозги?А є ще коментарі на заказ.Це не новий метод.Так робив московський патріархат.Так що для суспільства корисне,свобода слова і совісті, толерантність чи нетерпимість,ворожнеча і тоталітаризм.Вибір видно по коментарях.
8 Липня, 2018 08:50
Роман Я мені чомусь смішно читати як одні люди, які вірять в уявного друга, кажуть що інші вірять неправильно в цю нематеріальну істоту))
7 Липня, 2018 23:53
Людмила Читаючи коментарі, мені дуже приємно почути теплі слова у бік свідків Єгови. Я дуже давно спілкуюсь з ними і не можу сказати про них нічого поганого. Навпаки, скільки корисного можна дізнатись з їх публікацій. На захист своєї думки, хочу лише додати, що хто погано висловлюється про Свідків, той просто не знайомий з ними особисто. Чого інші релігії так не підтримують збір? Між ними такий мир, спокій і єдність, що людям в наш час важко в це повірити. От і вигадують що це секта та що вони здирають гроші. Перший ніж висловлюватись перевірте достовірність інформації.
7 Липня, 2018 23:16
Степан Я в шоці! Ця секта заполонила весь Львів... Вони як та інфекція - повсюди. Бідні і обдурені люди! Думають що християни, а насправді попали в тенета брехні! Вони ж повністю перекрутили Біблію на свій лад і прикриваються Нею. Як наш мер, Садовий, будучи "католиком" дозволив це антихристиянське неподобство! Ганьба нашим священикам, а особливо капелану УГКЦ при міськ раді, що промовчали на цей гріх! Це є зрада совісті і зрада Нашому Господу Ісусові Христові! Свідки єгови = СЕКТА!!!
7 Липня, 2018 20:47
Іван Мене завжди дивує, що люди, які не є Свідками і не знайомі з ними пишуть, що це секта, що гроші вони у людей вимагають, сім'ї руйнують. Спочатку мене це дратувало, але зараз я з цієї брехніц сміюсь.Тепер я розумію, що всі хто так каже, стали жертвою інформаційної пропаганди проти Свідків. Я також розумію, що серед релігійної брехні яка є у світі людям важко повірити, що хтось може по справжньому вірити В Бога, по-справжньому любити один одного. Для того, щоб перевірити це Треба просто поближче познайомитися зі Свідками.
7 Липня, 2018 11:05
Костянтин Хочете заборонити цю релігію? Тоді що Ви робите в Україні? їдьте в Росію, там забороняють усі неугодні релігії крім офіційної... Невже, Ви розумієте, що такий шлях приведе до краху свободи слова... Не подобається проповідь свідків? Мені, наприклад, не подобається дзін дзвонів зранку в сусідній церкві? То що пропонуєте - її теж заборонити?!!
7 Липня, 2018 09:56
Василь Всі хто слухає, або говорить , що Свідки Єгови такі, сякі- сам добре їх не знав і не цікавився. Просто, коли хтось собі вибрав цю релігійну орг. це його справа. Вони ніколи нічого,що не законне чи протиправне не ро[***]. Декому не подобається їх проповідування, але завжди можна відмовитись і не слухати. І нічого страшного. Ті хто дуже переживає, що традиційні релігійні організації занепадуть нехай приймають активнішу участь в церковному житті. А також як ці релігійні орг. поширювались по наші землі? Проповідували вогнем і мечем. Але не задоволених не було їх просто вбивали.
7 Липня, 2018 09:53
Вадим Церква і весь той церковний брєд для парафіян ("темної маси" з грецької) -це теж пропаганда язичницьких ритуалів і безполєзних традицій
7 Липня, 2018 09:51
Тетяна Мені подобається, що Свідки на цей конгрес їдуть майже всі у вишиванках, і дорослі, і діти. Вони зустрічають гостей з інших країн і це чудова нагода показати, що Львів дійсно відкритий для світу! Сподіваюсь, про своє гарне враження від нашого міста гості розкажуть удома.
Про фінансування - так написано ж: "Витрати на дорогу, проживання, харчування тощо учасники конгресу оплачують самостійно". І на оренду конгресу всі віруючі теж скидаються разом, там спеціальні скриньки є. Тому не будують розкішних величезних церков з куполами і позолотою, гроші ідуть на ось такі конгреси. Моя мама якось на такому була, казала, можна прийти, коли хочеш і піти, коли хочеш, послухати цікаві лекції на біблійні теми. Ніхто плати за вхід чи вихід не просив, навіть натяку не було.
7 Липня, 2018 09:05
Богдан Ну пишуть що мають право а яке у них право вербувати у цю гадость неповнолітніх ходити по квартирах це атеїстична секта яка прикривається Богом вірніше вовки у овечі шкурі
7 Липня, 2018 01:19
Колян Пропаганда звичайно капітальна. Дуже гарний метод маніпулюванням людьми і т.д.
Жодна організація не буде існувати без фінансування, а спонсори хто ??? Я думаю всім ясно, пояснювати непотрібно.
Коротко кажучи зовсім нічого інтересного, все як завжди в кращих традиціях )))
7 Липня, 2018 00:30
Настя Доброго всім часу доби. Я не є свідком Єгови,та хочу висловити свою думку,кожен має на це право. Нікого не захищаю та і не бачу підстав засуджувати свідків. Був час коли і я була проти всіх цих течій,релігій. Та одного разу випадково відбулася у мене зустріч зі Свідками. Все що я можу сказати то це теплі слова співчуття почула в свою адресу,отримала допомогу як моральну так і фізичну. Велика брехня що свідки беруть гроші чи вимагають. За рік мого знайомства з цими людьми ні однієі розмови про кошти чи прохання здати на щось кошти не було. Тому нічого поганого сказати не можу про них. Лише подякувати за допомогу.
6 Липня, 2018 23:56
Огола Давно вже пора заборонити будь-яку релігійну пропаганду!!! Скільки вирваних людей з сімей, скільки зламаних доль. Страшно уявити скільки людей потрапило в цю псевдохристиянську кабалу!!! А кінцева мета цього всього шоу - витягти якнайбільше грошей з наївних людей.
6 Липня, 2018 20:23
Журналістка зі Львову Це чудове духовне свято. Пишу цей коментар в п'ятницю, після відвідування першого дня конгресу. Там чудова, тепла атмосфера. Чимало Свідків з України були в національному одязі. Вони настільки люб'язні, всі Свідки, чи європейці, чи африканці були дууууже дружніми з американцями, чи азіатами. Всі знайомились, обнімались, обмінювалися контактами і дарували один одному подаруночки. Їх по праву можна назвати привітними антирасистами))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!