Закордонні паспорти подорожчали на 16%

2424 0
В Україні на 16% підвищується вартість бланків закордонних паспортів. Подорожчання пояснюють девальвацією гривні.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Ціна персоналізованого бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон із безконтактним електронним носієм (із біометричним чипом) відтепер становитиме 304,32 гривні (раніше - 261 гривня), а ціна персоналізованого бланку паспорта для виїзду за кордон, що не містить безконтактного електронного носія, –  238,32 гривень.

Читайте також: Як виглядатиме біометричний паспорт для українців? Фото

Подорожчання пояснюють девальвацією національної валюти з початку року (+32,8%) та запровадженням імпортного збору у розмірі 5%. Доводиться враховувати те, що для виготовлення бланків паспортів використовуються імпортні матеріали, адже такі матеріали не виготовляються в Україні.

При цьому вартість закордонних паспортів у євровому еквіваленті зменшилась. Якщо в січні бланк паспорта мав вартість, еквівалентну 13,57 євро, то наразі їхня вартість становитиме 11,92 євро.

Джерело: Європейська правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!