Залізничні квитки в Україні подорожчають: коли і наскільки

2528 0
ПАТ "Укрзалізниця" планує в 2016 році провести індексацію тарифів на пасажирські перевезення в дальньому сполученні на 30%. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в.о. заступника генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Бреус.
фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

"Ми заклали у фінплані підвищення в два етапи: по 15% з 1 квітня і з 1 липня 2016 року, загалом на 30%. Цього року нас не підтримали в такому проханні. Це навіть не підвищення, це індексація тарифів", – сказав він. Відповідаючи на запитання про компенсацію пільгових перевезень, гендиректор "Укрзалізниці" зазначив, що якщо країна прагне у світову спільноту, то необхідно розуміти необхідність монетизації або компенсації.

Читайте також: На зимові свята зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік

"На сьогодні у нас найбільша кількість пільговиків на всьому просторі СНД", – додав Бреус. Він також повідомив, що нині за проїзд усіх пільгових категорій, зокрема студентів, рівень компенсацій не перевищує 25% від необхідної суми.

Нагадаємо, Укрзалізниця планує до 2016 року придбати до чотирьох нових швидкісних пасажирських поїздів за власний кошт.

Джерело: Економічна правда

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!