Залужний показав схему ранкових ударів окупантів по Україні

1112 0
Росіяни запустили крилаті ракети різного базування, зенітні керовані ракети, а також іранські «шахіди».

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний опублікував схему ударів російських військових по території України вранці у понеділок, 10 жовтня. Відповідну карту станом на 10:20 – 11:00 він опублікував у Facebook.

Джерело: Валерій Залужний у Facebook

За словами Головнокомандувача ЗСУ, росіяни застосував крилаті ракети повітряного, морського та наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА типу «Shahed-136».

«Ми змушені відбивати ці атаки, застосовуючи озброєння радянських часів, яке до того ж маємо в недостатній кількості», – зазначив Валерій Залужний.

Попри це, сили і засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил, Сухопутних військ ЗС України та українські зенітні розрахунки знищили більшість ракет і боєприпасів.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня ворог завдав масового ракетного удару по території України. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що 7 ракет збили сили ППО, а 8 – влучили у електричні підстанції. 

Унаслідок ранкових ударів по Україні 10 жовтня загинули щонайменше 11 людей, ще 87 зазнали травмувань. У Національній поліції кажуть, що це був наймасовіший ракетний обстріл України. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!