Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води. Оновлено

10469 0
Літо в розпалі, в такому ж розпалі і курортний сезон, але не завжди вдається потрапити на омріяне море. Відчути хвилі та зануритися в морську прохолоду. Та не варто опускати руки і відмовляти собі в задоволенні провести час біля води. Tvoemisto.tv пропонує п'ять водойм де львів'янам можна – хоч і не з таким розмахом як на морі – відпочити на воді.
фото: blogspot.com market.korupciya.com charivne.info

фото: blogspot.com market.korupciya.com charivne.info

1. Шацькі озера

Найглибшим та одним з найбільших за площею озер, окрім того і найпопулярнішим в Україні, є Світязь. Особливо приваблює в цих водоймах чистота води. Скажімо, у Світязі на глибині 8 м видно піщане дно.

На березі озера розташовані численні приватні сектори, санаторії та наметові містечка. Також можна зупинитися в мешканців ближніх селищ. Дешевше, але не так зручно.

До речі, до озера можна доїхати з Ковеля маршрутним таксі до села Світязь. Звідси рейси курсують щопівгодини. Вартість квитка – до 50 грн. Прямі рейси до Шацьких озер прямують і з інших міст України

Рекомендуємо: Найкращі розважальні заклади Львова

 

2. Озеро Дийда на Закарпатті

Село Дідово розмістилося на мальовничому Закарпатті, на відстані 7 км від міста Берегово. Свій початок озеро бере із піщаного кар'єра. Після його закриття, кар'єр наповнився водою. Це одне із найпопулярніших місць для відпочинку львів'ян.

Зауважте, що вхід на пляж в Дийді – платний. У вихідні вхідний квиток обійдеться від 60 грн. На території озера є чимало місць для активного відпочинку, а саме волейбольний та майданчик для гри у пляжний футбол.

Доїхати до озера надзвичайно просто: їдемо до Мукачева будь-яким потягом ужгородського напрямку, автобусом або таксі до м. Берегове, далі автобусом Берегове-Дийда.

 

3. Рівненське озеро або Біле озеро

Хороше місце для бюджетного відпочинку на Рівненщині. У водоймі підвищений вміст гліцерину, саме через це вода має цілющі властивості. Сьогодні Біле озеро облаштовано як рекреаційна зона: є пляж, спортивні майданчики, човни й інші розваги.

Зупинитися рекомендуємо на базі відпочинку «Біле озеро» ціна за добу – від 200 грн. Можна також поселитися в сусідньому селі за втричі меншу ціну, проте до озера щодня доведеться ходити кілька кілометрів. Ще один варіант − безкоштовне наметове містечко.

Найзручніше доїхати до Білого озера маршруткою з Рівного чи Кузнецовська. Подібні рейси ходять із багатьох міст Західної України. Дорога в залежності від запропонованих напрямів вартуватиме від 40-50 грн.

 

4. Відпочиваємо на Дністрі, водойми у межах Кам'янця-Подільського

Дністер у межах Кам’янець-Подільського району порадує мальовничими краєвидами каньйону та Бакотської затоки. Воно оточено скелями, які захищають береги затоки від вітру. Сонця і літа в Бакоті завжди більше, ніж у будь-якому іншому місці Західної України.

Особливих місць для відпочину на озері немає, як і зручної інфраструктури. Найближчий магазин – за два кілометри. Тому пам'ятайте, збираючись до Батокської затоки обов'язково беріть з собою аптечку, засоби від комарів також теплі речі.

Слід зазначити, що дорога від Кам'янця-Подільського займає 50 км. Рекомендуємо їхати до Бакоти в місце де є житло. Варто відвідати озеро вранці: накупатися, попірнати і повернутися в готель. Але якщо ви проти, то можна орендувати трейлер.

Рекомендуємо: найкращі відпочинкові комплекси Львова



5. Нове озеро в Буковелі

 

Береги нової штучної водойми  облаштували шезлонгами для засмагання, а її  шестиметрова глибина  дозволила організувати купу розваг – від  катання на човнах та катамаранах до  викрутасів на гідроциклах. Невдовзі тут запустять і витяг для вейкбордингу та водних лиж.

 

Порадує обладнаний пляж, а пересування на водних лижах і швидких гідроциклах подарує незабутні враження. Працівники курорту запевняють, що за свою безпеку відпочивальники можуть не хвилюватися – усе обладнання нове й справне, на березі  чергують рятувальники. Вартість входу на велике озеро – 20 грн – дорослий квиток і 10 грн – дитячий. Оренда шезлонга біля озера – 40–85 грн. Орендувавши шезлонг, вхід на пляж безкоштовний.

 

Доїхати до нового мальовничого озера на Буковелі можна автомобілем або маршрутним таксі чи потягом до Івано-Франківська, Львова, Чернівців або Тернополя. Від Івано-Франківська до Буковеля ходить автобус. Літаком до Львова чи Івано-Франківська. На автомобілі доїхати до Івано-Франківська, а звідти – у Буковель. На курорті є безкоштовна автостоянка.

Підготував Володимир Домбровський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!