Замість Захисту Вітчизни у школах тепер вивчатимуть Захист України

2142 1
Уряд ухвалив відповідну постанову.
Фото: Обозреватель

Фото: Обозреватель

Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет «Захист України» замість «Захисту Вітчизни». Відповідну постанову ухвалив Кабмін, повідомляє пресслужба Міністерства освіти України.  

Зокрема, як зазначила міністерка освіти і науки Ганна Новосад, українська освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет «Захисту Вітчизни» – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни Україна досі не спромоглася замінити абсолютно радянську назву предмета «Захисту Вітчизни» на «Захист України».

«Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл», – зазначила міністерка.

Читайте також: У школах вчитимуть медіаграмотності

Додамо, що «Захист України» – обов’язковий для вивчення у 10-11 класах. Учні вивчають предмет на уроках та під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

Новосад також наголошує, що цілі, які будуть закладені в оновлений предмет «Захист України» будуть відображатись і в підручниках, за якими навчаються учні.

 



Читайте також:
1 Березня, 2020 09:35
666 ... о-о о ! ... от виявляється що допоможе державі відвоювати Крим і Донбас ! ... а те , що в останній призов "відкосило -здриснуло" від військової служби більше 300 000 "громадян" , то це -- дрібниці ...Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!