Затриманим через обвал будинку в Дрогобичі комунальникам обрали запобіжний захід

4161 0
Їх звинувачують у службовому недбальстві, наслідком якого стала смерть 8 людей.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Учора, 30 серпня, Дрогобицький міськрайонний суд обрав двом комунальникам, затриманим раніше у справі про обвал будинку, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото. Оновлюється

Затримані – працівникам ЖЕКу, що обслуговував будинок, де 28 серпня сталась трагедія. Під домашнім арештом вони мають перебувати з 6:00 до 21:00 протягом двох місяців.

Затримані обіймали в ЖЕКу посади головного інженера і начальника дільниці з обслуговування і ремонту житлового фонду. Їм оголосили про підозру у службовому недбальстві, що призвело до обвалу будинку і загибелі восьми людей та травмування семи.

Слідчий поліції і прокурор просили суд винести підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: Наступного тижня в будинках Львова почнуть перевіряти системи газопостачання

Нагадаємо, 29 серпня будинок у Дрогобичі оглянув експерт зі Львова, який заявив, що перший і четвертий підїзди безпечні для повернення людей. Водночас власниця квартири у 4-му під'їзді будинку, що обвалився, Оксана Мицавка розповіла >Tvoemisto.tv про те, що ще рік тому скаржилась в ДАБК на тріщини у стінах через перепланування приміщень перших поверхів.

Трагедія в Дрогобичі сталась у ніч на 28 серпня. Загинули 8 людей, серед яких дитина 2014 року народження. У лікарнях перебувають ще семеро постраждалих, з яких п'ятеро – діти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!