Tesla може збудувати в Україні завод

4672 0
Міністерство інфраструктури України почало вести переговори з американською компанією Tesla Incorporated щодо початку виробництва електромобілів в Україні.

Про це заявив голова відомства Володимир Омелян. "Ми намагаємося запропонувати для Tesla якісь переваги з розміщення в Україні ланки свого виробництва. Ми не говоримо про гігафабрику, безумовно. Наскільки це буде реалістично, покаже час", – заявив він, пише Finance.ua.

Читайте також: Хто ще прийде на Львівщину? Роман Матис про інвестиції та комунікацію з Європою

Омелян наголосив, що ті переговори, які вже проводять у Міністерстві інфраструктури, є успішними. За його словами, виробництво електрокарів – це виробництво нового покоління. "Країна, яка буде мати заводи Tesla або пов'язані з ними технології, автоматично потрапляє в топ-10 країн, які займаються електрокарами", – коментує Володимир Омелян.

Читайте також: Чому інвестиції у Львівщину не ростуть і від чого залежить, чи стане регіон інвестиційним лідером

Додамо, в Україні вже встановлено приблизно 500 чарджерів (зарядних станцій), які знаходяться по всій країні, зокрема у Києві, Одесі, Львові та на окремих трасах. У 2017-му році Міністерство інфраструктури пропонує закупити 40 чарджерів, якими можна буде користуватись безкоштовно. Їхня потужність буде 20 кВт – це 30-40 хвилин зарядки на станції.

Опублікувала Олеся Шеремета

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!