Завтра львів’яни спостерігатимуть перше в цьому році місячне затемнення

10283 0
Напівтіньове місячне затемнення триватиме трохи більше чотирьох годин.
Фото: NASA/MSFC/Joe Matus

Фото: NASA/MSFC/Joe Matus

Завтра львів’яни спостерігатимуть перше у цьому році місячне затемнення. Його можна буде побачити надвечір 10 січня. Про це повідомляє Accuweather.com.

Мешканців Землі очікує так зване напівтіньове місячне затемнення, яке співпаде з так званим Вовчим повним місяцем.  Напівтіньове місячне затемнення відбувається, коли Місяць проходить через зовнішню тінь Землі, відому як півтінь. У результаті, тільки частина місяця стає темною, на відміну від повного місячного затемнення, коли весь місяць темніє.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

Напівтіньове місячне затемнення триватиме трохи більше чотирьох годин. Максимальна фаза місячного затемнення настане о 21:10 за київським часом і триватиме 2 хвилини. Розпочнеться місячне затемнення о 19:07 та завершиться о 23:12.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!