Завтра на Львівщині запрацюють групи реагування поліцейських патрулів

1774 0
Завтра, 11 лютого, на Львівщині розпочнуть роботу групи реагування поліцейських патрулів. Про це повідомила керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Загалом на Львівщині створять 74 групи реагування патрульної поліції (ГРПП), які нараховуватимуть 592 поліцейських. Львівщина стане другою областю після Київської, де впровадять такий проект. Через тиждень презентація такого ж патруля відбудеться у Харківській області.

«У 3-х областях, 79 районах у містах цих регіонів на службу вийдуть 240 автопатрулів, де будуть працювати близько 2 тис. поліцейських. Наприклад, у Київській області вже працюють 680 поліцейських», – уточнила Деканоїдзе.

Нагадаємо, дане нововведення запроваджують внаслідок експерименту на основі моделі, розробленої на базі Самбірського відділу поліції. За його результатами, кількість звернень до поліції в експериментальних дільницях зросла на 40-50 відсотків.

Таким чином патрульні не сидітимуть у кабінетах, а стануть ближчими до тих, кому потрібна допомога. Поліцейські наряди повинні перебувати за 15-20 хвилин від кожного, кому потрібна допомога. Таке розміщення не залежить від того чи патрульні перебувають у місті чи у невеликому селищі.

За словами Арсена Авакова у груп швидкого реагування є три завдання: громадська безпека і захист кожного жителя, партнерство з громадськістю за принципом «Community Policing» та профілактична робота.

Опублікувала Наталія Середюк

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!