Завтра стартує призов до Нацгвардії. З якої області призвуть найбільше?

6621 0
У ході призовної кампанії, яка буде проходити протягом 1 жовтня – 30 листопада 2015 року на військову службу відправляться 11 006 новобранців. Такий план передбачено розпорядженням кабінету міністрів №1000-р від 23 вересня 2015 року.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

5 206 призовників планується відправити на проходження служби у Збройні сили України, 5 тисяч − у Національну гвардію і 800 чоловік − в Госспецтрансслужбу. Кожен десятий строковик буде призваний з Дніпропетровської області, тут планується набрати більше тисячі чоловік. Сто людей вирушать на проходження строкової служби з Луганської області − це найменший показник по країні. План призову для міста Києва − 100 осіб. Бюджет призовної кампанії перевищить 31 мільйон гривень.

Читайте також: У Львові жінок запрошують до лав Збройних сил України: деталі

Окрім того кожен призовник отримає 2756 грн грошової допомоги. Також з державного бюджету на кожного з призовника буде витрачено 93 грн 13 коп. для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби).

Читайте також: Усе, що треба знати про вручення повісток. 10 фактів

Як повідомляв міністр оборони Степан Полторак, за шість хвиль мобілізації до армії призвали 210 тисяч військових, також кількість військових-контрактників у цьому році збільшилась на 2 тисячі і наразі становить 107 тисяч людей.

Нагадаємо, в Україні відновлено призов на строкову службу, а її термін збільшений до 1,5 року. 14 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що проведення наступних хвиль часткової мобілізації відкладається, проте держава планує використовувати механізм призову на строкову службу. 20 вересня у своєму інтерв'ю журналістам українських телеканалів Порошенко пообіцяв підвищити призовний вік з 18 до 20 років.

За матеріалами Дзеркало тижняРадіо Свобода та Урядовий портал

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!