Завтра у Львові стартує Міжнародний музичний марафон Василя Сліпака. Програма

2335 0
Французькі солісти разом з українськими колективами виконають «Petite MESSE SOLENNELE» Джоаккіно Россіні.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

Із 29 червня по 1 липня у Львові та Києві відбудеться W LIVE — Міжнародний музичний марафон Василя Сліпака, повідомляє прес-служба ЛМР.

Французькі солісти Перін Медоф (сопрано), Гоша Ковалінська (мецо-сопрано), Гійом Дюссо (бас), Пабло Вегуліа, (тенор, США) разом із Львівською державною академічною чоловічою хоровою капелою «Дударик», Камерним хором «Gloria» та Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під батутою Володимира Сивохіпа виконають «Petite MESSE SOLENNELE».

Спершу марафон виконають 29 червня у Києві, неподалік Майдану Незалежності — у Великому залі Національної музичної академії України, який тепер носить ім'я Василя Сліпака.

У Львові «Petite MESSE SOLENNELE» можна буде почути 30 червня у концертному залі Львівської обласної філармонії. Музика Джоаккіно Россіні «Petite MESSE SOLENNELE» є сповненою світла і життя, і таким чином містить пояснення своїй назві: імовірно, Россіні не хотів, щоб трагічні образи переважали у думках слухачів цієї музики над почуттям надії й віри в перемогу світла і добра. Тривалість — 80 хв.

1 липня французькі співаки вийдуть на сцену втретє, цього разу під батутою диригента з Франції Ніколаса Краузе й у супроводі Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», аби виконати вибрані арії з опер — адже саме опера була основною «стихією» Василя Сліпака як співака. Окрім того на заключному концерті марафону звучатиме оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

Програма
 

30 червня 18:00, Львів
Львівська обласна філармонія
Прем’єрне виконання «Petite MESSE SOLENNELE» Джоаккіно Россіні
Перін Медоф (сопрано, Франція)
Гоша Ковалінська (мецо-сопрано)
Гійом Дюссо (бас, Франція)
Назар Тацишин (тенор, Франція)
Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»
Камерний хор «Gloria»
Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії
Володимир Сивохіп – диригeнт
Квитки у касі філармоніі (235 89 46) або онлайн тут: https://gastroli.ua/events/petite-messe-solennele

1 липня 17:00, Львів
Львівська обласна філармонія
OPERA GALA
Перін Медоф (сопрано)
Гоша Ковалінська (мецо-сопрано)
Гійом Дюссо (бас)
Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова»
Ніколас Краузе – диригент (Франція)
Вибрані арії з опер та оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса
Квитки у касі філармоніі або онлайн тут: https://gastroli.ua/events/opera-gala

Засновники міжнародного музичного марафону є Фундація Василя Сліпака, Орест Сліпак, Львівська обласна філармонія, Володимир Сивохіп, Державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», Дмитро Кацал.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!