Жити як Сковорода. Українці створили настільну гру про «сродну працю»

3832 0
Українці створили настільну гру про життя Григорія Сковороди «Мандрівець». Гра розрахована як для дітей так і дорослих. Олена Рибка одна із співавторів «Мандрівця» розповіла Tvoemisto.tv про правила гри та чому вона буде корисною для вашої дитини

Настільна гра «Мандрівець» розрарохована для школярів (3-8 класи), які прагнуть ближче пізнати життя і творчість Григорія Сковороди. Проте, автори гри запевняють, що в неї грають і дорослі.

За словами заступника директора з наукової роботи Національного літературно-меморіального музею Григорія Скороди, а також співавторки гри Олени Рибки, максимальна кількість учасників – 6 осіб. За правилами гри, діти рухаються по спіралі. Для цього потрібно кинути гральні кубики. Рухається учасник на ту кількість клітинок, число яких випало в кубиках.

Гра містить картки-завдання, а також гру-місію. Є шість місій. Серед них – сродна праця, сродне навчання, дружба, свобода та інші .

«Це ті концепти, які були важливі для самого Сковороди. Під час місії дитина повинна виконати завдання, наприклад, віднайти тварин, про які згадує у своїх байках філософ. У завданні гравець повинен відтворити певну частину з життя байкаря. Таким чином діти глибше пізнають життя і творчість Григорія Сковороди», - розповідає Олена Рибка.

Наприкінці гри потрібно зібрати частину байки, яка написана на картках. Проте, гру не можна завершити поки цього не зроблять усі учасники, адже всі частини карток пов'язані між собою. Згодом, гравці повинні зачитати байку, відтворивши її суть.

Гра доступна у Національному музеї Сковороди, що на Харківщині. Проте, її також можна замовити і і онлайн написавши за адресою: [email protected] або на сайті https://museumstore.com.ua/

 

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!