Змій з'їли, а равликів згодували. Як львівські підприємці рятували бізнес

135945 0
На додаток до основного бізнесу – равликової ферми «Західний равлик» – вони вирішили розводити змій.
фото: фейсбук ферми

фото: фейсбук ферми

Львівські підприємці Ірина та Іван Юськевичі влітку 2019 року зважилися на експеримент. На додаток до основного бізнесу – равликової ферми «Західний равлик» – вони вирішили розводити змій. Про це повідомляє Ліга.

Купивши для першої в Україні зміїної ферми кілька десятків сертифікованих вужів і полозів, вони сподівалися заробити на продажі зміїного м'яса. Усі шанси на успіх перекреслила весна 2020-го і епідемія коронавірусу. Змій довелося з'їсти самим, частину равликів – пустити на корм для ще інших вихованців.

Юськевичі купили змій, сертифікували їх, поставили на облік в Держспоживслужбі. У скільки обійшлися незвичайні вихованці, підприємці не розголошують.

Читайте також: Зміїна ферма та плантація салату. Топ-5 незвичайних ферм біля Львова

«Коронавірус зробив свою справу. Виявилося, що змії можуть бути носіями Covid-19, довелося згорнути цей напрямок», – каже Ірина.

На фермі на той час мешкали вже близько 50 змійок. Підприємці вирішили прибрати їх з території ферми.

«Коли спалахнув коронавірус і карантин, дорослих змій ми забили і самі поласували їхнім м'ясом. Дрібних випустили в дику природу», – згадує Ірина.

Щоб чимось зайняти себе на дозвіллі, Юськевичі купили 25 каченят. Подружжя чекав сюрприз. Виявилося, що качки люблять равликів. Підприємці, щоб не роздавати молюсків даром, пташине господарство збільшили до 500 каченят.

итайте також: Банани, кумкват і навіть інжир. Репортаж із «Бананової ферми» біля Львова

«Ми їх готуємо, запікаємо відгодованих равликами качок і пропонуємо туристам», – каже Ірина. На послугу є попит: щоб спробувати відгодовану молюсками птицю, замовлення потрібно робити за півтори доби – м'ясо тут не морозять, а птицю забивають, маринують і готують під кожного клієнта.

Підприємиця зізнається: ідея з каченятами виявилася дуже доречною. Зараз «Західний равлик», за її словами, вибрався зі збитків, але фінансові показники в компанії як і раніше не розголошують.

У майбутньому ферма ще більше переорієнтовується в ресторанний формат. У меню додадуть індичок і кроликів. Але від равликів відмовлятися не будуть. До новорічних свят «Західний равлик» планує активізувати «напрямок ікри» – в цей період, кажуть, попит на равликовий делікатес зростає.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!