З’явиться транспортний коридор Львів-Кіровоград: деталі

3964 0
Міністерство інфраструктури визначилося, як витратити кошти, виділені на ремонт та реконструкцію українських доріг у 2016 році: планують розпочати ремонт стратегічних магістралей у рамках транспортного коридору Захід-Схід через Центр України. Закінчити роботи обіцяють у 2018 році.
фото: www.volynnews.com, www.viche.lutsk.ua, ogo.ua

фото: www.volynnews.com, www.viche.lutsk.ua, ogo.ua

Начальник департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень при Міністерстві інфраструктури Роман Хміль у своїй колонці на «ЛІГАБізнесІнформ» проанонсував початок будівництва другого транспортного коридору Захід-Схід, через центр України.

«Мова йде про середньо-капітальний ремонт дороги Львів-Умань-Кіровоград-Миколаїв-Херсон. Рішення про включення в план робіт ділянки Кіровоград-Миколаїв-Херсон (замість ділянки Кіровоград-Дніпропетровськ-Луганськ) пов'язане з проведенням на сході України АТО», – пише він.

Читайте також: Розпочався ремонт дороги Львів – Славське

Дорожнім сполученням будуть з’єднані західна частина країни (Чоп-Львів, або Краковець-Львів), через центр України, вниз до морських портів: до Умані й далі на Одесу, а також через Кіровоград на Херсон. Після завершення АТО і відновлення руху на Сході розглянуть можливість повернутися до ремонту дороги від Кіровограда і до східного кордону, яка веде через Росію і Казахстан в Західний Китай і є стратегічним транспортним коридором, так званим «шовковим шляхом».

«Загальний обсяг робіт до Львова передбачає реконструкцію приблизно 930 км. Закінчити роботи ми розраховуємо орієнтовно в 2018 році. Виділених Світовим банком коштів може не вистачити на всю довжину дороги. Тому, швидше за все, доведеться додатково залучати близько $ 400- $ 500 мільйонів (розглядається як зовнішнє фінансування, так і бюджетні кошти). Точно так само було з трасою Чоп-Харків. Потрібно починати будувати – і гроші знайдуться. Тим більше, що цей коридор дуже цікавий для Китаю», – пояснює Роман Хміль.

Читайте також: Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік

«Ми хочемо будувати бетонні дороги, оскільки в українських реаліях будівництво такої магістралі на 40% дешевше асфальто-цементної. Але в цьому випадку, коли мова йде про ремонт на кожній конкретній ділянці потрібно прораховувати, яке покриття буде ефективним, виходячи з економічної доцільності. Найчастіше при ремонті існуючої асфальтно-цементної дороги має сенс ремонтувати бетоном, тільки якщо дорога зруйнована вщент. Якщо ж дорога в задовільному стані – вигідніше асфальт ремонтувати асфальтом», – додав він.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!