Як може керівник структури, яку треба реформувати, писати стратегію самореформування?

2158 0
Аудити, розробка політик та стратегія реформування – це завдання Директорату лісового сектору – якого немає.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Реформи в Україні – це щось особливе. З перших днів Незалежності України ми постійно щось змінюємо, але чомусь кожного разу виходить все гірше і гірше. Про якість прийняття рішень в Україні та ситуацію з розробкою стратегії управління лісами  – директор агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks Володимир Воробей.

І знову про якість рішень – коли нові кадри приймають рішення у старий спосіб.

Помилка 1. Новий міністр екології дає завдання новому голові Держлісагентства за 2 місяці провести аудит лісів та розробити стратегію управління лісами – за 2 місяці можна лише познайомитись з колегами та «в’їхати в ситуацію».

Помилка 2. Мін’юст дає завдання керівнику Держлісагентства – як може керівник структури, яку треба реформувати, писати стратегію самореформування? Конфлікт інтересів? Ні, не чули?

Помилка 3. Стратегія управління лісами? А як щодо громад, які користуються цими лісами / живуть поруч? А як щодо деревообробних та меблевих підприємств? Потрібна стратегія управління лісами та лісовим сектором – інакше це будуть тотальні конфлікти.

Читайте також: Малий бізнес на межі виживання, давайте його підтримаємо!

Аудити, розробка політик та стратегія реформування – це завдання Директорату лісового сектору – якого немає. Це завдання на 1 рік – з проміжними результатами на кінець 2020 року (знати, що робити вже – але у дусі кінцевої політики). Це завдання для цілої проєктної команди – офісу реформ або подібних. Це завдання з окремою комунікаційною складовою (якою не Міністерство і не Держлісагентство має займатись).

Вид кипучої діяльності. Реально шкода сектору – 30 років без системних реформ.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!