Малий бізнес на межі виживання, давайте його підтримаємо!

4660 0
Чи готова влада дати відповідь малому бізнесу, що їх чекає далі.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Карантин, а тепер режим надзвичайної ситуації, пов'язаний з пандемією коронавірусу поставив на межу виживання малий бізнес. Компанії втрачають дохід, закриваються, а це, у свою чергу, може призвести до масового звільнення людей. При цьому у державі досі не розроблений механізм, як допомогти підприємцям та людям, що втратять роботу. «Робота – зникає. Ринки – зникають. Бізнеси – зникають. Доходи – зникають. Де трансформаційне лідерство? Де рішення, які мають значення для малого бізнесу?» Про це пише директор агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks Володимир Воробей.

COVID-19 та Міністерство соціальної політики в Україні. Другий тиждень пандемії.

Чи знає власник бізнесу, де йому отримати кредит на обігові кошти, на виплати працівникам? Ні.

Чи знає власник бізнесу, який повністю зупинився, що робити з працівниками (чи собою) і чи має фінансову підтримку від уряду на уникнення масових звільнень? Ні.

Читайте також: Освітою на Львівщині керуватиме Олег Паска

Чи знають працівники, де вони зможуть отримувати допомога на випадок звільнення та втрати доходу? Чи є механізм віддаленої підтримки по безробіттю? Чи є розуміння, що буде допомога у наступні 3 місяці? Ні.

Чи знає власник бізнесу, хто йому допоможе та профінансує перепрофілювання на нову бізнес-модель, з онлайн продажами та процесами і т. д.? Ні.

Чи знає власник бізнесу, ринок яких наразі повністю зник і відновлюватиметься боляче (туризм, події, бізнес-центри, хаби, рітейл), як йому утримати активи у робочому стані і не закрити бізнес повністю? Де знайти робочий капітал? Ні.

Читайте також: Львів’янка Любомира Мандзій виконуватиме обов’язки міністра освіти

Органи влади у нас скасовують ЄСВ, відтерміновують штрафи та пеню, надають рекомендації, розглядають пропозиції.... Безяйцева косметика. Відсутня політика.

Робота – зникає. Ринки – зникають. Бізнеси – зникають. Доходи – зникають. Де трансформаційне лідерство? Де рішення, які мають значення для малого бізнесу?

Навіть не хочу починати про те, як в інших країнах.

Підтримуйте малий бізнес. Купляйте онлайн. Поширюйте інфо, де купляти онлайн. Сидіть вдома.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!