11-річний хлопець, якого без свідомості доправили до Львова гелікоптером, вийшов з коми

9567 0
Що могло спровокувати мозкову кому наразі не відомо.
фото: ukr.obozrevatel.com

фото: ukr.obozrevatel.com

11-річний хлопець, якого 17 жовтня у стані мозкової коми зі Славського до Львова транспортували гелікоптером у Львівську міську дитячу лікарню на вул. Орлика, опритомнів. Про це Тvoemisto.tv повідомили у дитячій медустанові.

Читайте також: До Львова гелікоптером доправили 11-річного хлопця у стані мозкової коми

Як зазначила завідувачка відділення інтенсивної терапії для дітей після трансплантацій, нейрохірургічних та реконструктивних операцій Галина Коваленко, хлопець вийшов з коми.

«Аналізи на різні віруси зараз у нормі. Висновки МРТ (магнітно-резонансної томографії, – ред.) і ЕЕГ (електроенцефалограми, – ред.) надіслали у Канаду, у клініку SickKids. Завтра хлопцю переведуть з реанімації у неврологічне відділення», – каже Галина Коваленко.

За її словами, хлопець почуває себе добре, їсть, але, що з ним трапилося – не пам’ятає.

Що могло спровокувати мозкову кому наразі не відомо. Хлопця надалі обстежуватимуть.

«Пухлини, крововиливи, запалення мозку, а також ковіду – не має», – додала завідувачка віддіення Галина Коваленко.

Попередній діагноз – вірусний енцефаліт, а точніше – набряк мозку з енцефалічною реакцією та епілептиформними розладами.

Читайте також: Львівські медики гелікоптером евакуювали 9-місячне немовля з вадою серця

Нагадаємо, 17 жовтня, із Славського до Львова гелікоптером транспортували 11-річного хлопця у стані мозкової коми. Команда повітряного судна Центру авіаційного забезпечення Національної поліції та медиків Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф швидко доправили дитину у Львівську міську дитячу клінічну лікарню Львова.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!